Alo!

Ne znaju ništa o Dobrici

- M. OBADIĆ

Drama koja se odigravala iza vrata kuće u ulici Žarka Ostojina 84 u Melencima još je nepoznanic­a, jer zvaničnih podataka o detaljima tragedije porodica Ivane Arsić još nije dobila. Rezultati obdukcije tela nesrećne žene govore da je reč o ubistvu, kaže Ivanin rođeni brat Igor Radišić (39), koji nije želeo da se medijski eksponira.

- Obdukcija u novosadsko­m centru za sudsku medicinu pokazala je da je u pitanju ubistvo, a detalje o zločinu, kao i čime je počinjeno, ne znam. Sve ukazuje na to da je Dobrica ubio Ivanu i da je izvršeno ubistvo i samoubistv­o. To su neke pretpostav­ke, imamo osnova da tako razmišljam­o, ali više informacij­a dobićemo od istražnih organa kada se budu znali detalji - rekao je brat nesrećne žene.

Da se nešto čudno dešava sa njenom ćerkom posumnjala je Ivanina majka Borislavka Radišić, koja je tri dana, 1, 2. i 3. oktobra, obilazila kuću u kojoj se dogodila tragedija.

- Sestra nam se nije javljala tri-četiri dana i majka se zabrinula. Nakon nekoliko bezuspešni­h pokušaja da je pozove telefonom, majka je otišla da proveri šta se tačno dešava. Tri dana je odlazila do kuće, ali su vrata bila zaključana, a prozori otvoreni. Ja sam takođe obilazio autom deo ulice u kojem je Ivanina kuća. Postalo nam je sumnjivo što je prozor konstantno bio otvoren. Nakon toga je majka pozvala policiju i mene su pozvali da dođem do kuće, a majku sam vratio kući. Tada su me izvestili da su pronašli jedan leš, nisu mi dali nikakve detalje, a nakon toga je stigla i Hitna pomoć, koja je ustanovila su u kući dva beživotna tela - navodi Igor.

Komšinica Olgica Gaborov prva je alarmirala da se iza vrata kuće nešto čudno događa, a kako kaže, više od deset dana pre nalaženja beživotnih tela supružnika nije bilo nikakvih znakova života u komšijskoj kući.

- Stalno sam ih viđala da prolaze ulicom, ali sam posumnjala da nešto nije

Komšije bračnog para imaju samo reči hvale za stradalu ženu, dok o Dobrici gotovo da ništa ne znaju, osim da je iz okoline Beograda ili Zemuna došao u Ivaninu kuću, koju joj je preminuli otac kupio pre tri godine. I porodica stradale žene znala je ovog „došljaka“samo površno. Venčali su se prošlog leta, a Ivana je imala iza sebe još jedan brak i dva sina, sa kojima je ranije živela u Elemiru kod Zrenjanina. u redu pre dve nedelje. Videla sam da je prozor stalno otvoren i stavljen jastuk na njemu, valjda da se ne zatvori zbog promaje. Tako je stajao danima, bez bilo kakvih promena. Javila sam sestri Ivanine majke Borislavke da mi je sumnjivo što ih ne viđam. Šokiralo me je saznanje da se dogodila tragedija. Uvek su se javljali u prolazu, ali se nismo družili - rekla je Olgica Gaborov, koja živi u kući prekoputa nesrećnih supružnika.

Ivana, rodom iz Melenaca, živela je sa Dobricom samo nekoliko meseci pre tragedije. Radila je kao medicinska i ginekološk­o-akušerska sestra u više zdravstven­ih ustanova, u Banji Rusandi, zrenjanins­koj bolnici i nekoliko staračkih domova. Sahranjena je u sredu, 7. oktobra, na Pavliškom groblju u Melencima. Istraga o ovoj tragediji je u toku.

Ivana, rodom iz MELENACA, ŽIVELA JE sa Dobricom samo nekoliko meseci pre TRAGEDIJE. RADILA JE KAO MEDICINSKA i ginekološk­oakušerska sestra u više zdravstven­ih ustanova

 ??  ?? Nije se javljala majci tri dana: Ivana Arsić
Nije se javljala majci tri dana: Ivana Arsić
 ??  ?? U šoku: Komšinica Olga Gaborov
U šoku: Komšinica Olga Gaborov

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia