Alo!

Poslednji tabu

- MILIVOJE MILI ČOLIĆ estradanje.com

Skandal za skandalom čiji smo svedoci nedvosmisl­eno govore da javne ličnosti ne žive kao normalan svet, već kao najgori deo sveta kog se pametan stidi i kloni. Čast izuzecima, ali dobar deo estradnih radnika i javnih ličnosti se ne može nazvati zvezdama već šljamom koji zbog onoga što čini ne zaslužuje medijski prostor.

Svetla pozornice, bine i bliceva na crvenom tepihu zamenile su zatvorske rešetke, mir, tišina i vlaga samice. Pored imena poznatih sve češće stoje reči kao što su droga, oružje, alkohol, nasilje... Mediji pišu i informišu, a široke narodne mase su odjednom „šokirane“i „zaprepašće­ne“ponašanjem onih koji su nam svoje poroke i sumnjive oblike ponašanja kroz svoju „umetnost“bukvalno gurali pod nos. Ne znam ko je lud, ja nisam, ali moram da konstatuje­m da je srušen još jedan estradni tabu. Nezavisno od muzičkog žanra i životne dobi, shvatili smo da je šou-biznis scena puna narkomana za koje se pored toga pretpostav­lja i da su dileri. Dok čekam rasplete aktuelnih događanja uz čašu vina i muziku grupe ABBA, razmišljam da li je ostao još neki netaknut estradni tabu?!

Bilo je dosad poslovnih i ljubavnih prevara, fotografij­a iz kreveta koje nisu za oči javnosti, bilo je žestokih okršaja i tuča, tračarenja i mržnje. Bilo je suza zbog spontaog pobačaja. Bilo je fotografij­a bez šminke, skandala oko nameštenih pobeda na festivalim­a. Saznali smo ko neće da prizna vanbračno dete, a ko je i to uradio. Gotovo da pouzdano znamo ko je kurva, a ko prostitutk­a, ko je alkoholiča­r, a ko nasilnik u porodici. Bilo je i pedofila. Sve smo čuli i o svemu smo raspredali javno, ali, verovali ili ne, postoji još jedan jedini estradni tabu za koji se moramo držati kao za slamku spasa.

Estrado, alo, tabu je vezan za pevačicu i nijedna se dosad njime nije hvalila. Abortus. Abortus je poslednji tabu srpske estrade. Daj bože da ne saznamo i to. Estrado, alo!

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia