Alo!

Vidoviti Sergej: DAAEU IM DVA! Milivojevi­ae: Zasluženo

- S. R. S. R.

Partizan i Crvena zvezda će 18. oktobra u Humskoj (početak u 17) odigrati 163. večiti derbi u okviru 11. kola Superlige. Taj meč definitivn­o će se igrati bez prisustva publike.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da se razmatrala mogućnost o puštanju određene grupe gledalaca

Košarkaši Srbije novembarsk­e mečeve kvalifikac­ija za Evropsko prvenstvo 2022. igraće u Finskoj u „balonu“u gradu Espo, saopštila je FIBA. Espo će biti domaćin učesnicima grupe E u kojoj su pored Finske i Srbije još Gruzija i Švajcarska.

„Baloni“za novembarsk­i prozor će biti napravljen­i i u Sarajevu, Ljubljani, Valensiji, Talinu, Vilnjusu, Istanbulu i Pou. U Valensiji će se igrati susreti grupe A u kojoj su Španija, Izrael, Poljska i Rumunija, dok će Talin ugostiti predstavni­ke grupe B

(Estonija, Italija, na tribine, ali da se odustalo od toga.

- Razmišljal­i smo da li da se pusti sedam, osam, deset hiljada ljudi na derbi. Odlučili smo da ne puštamo, jer brojevi rastu. Lakše je pustiti navijače na utakmicu koja je napolju nego u hali, ali smo odlučili da ne dozvolimo prisustvo navijača - rekao je Vučić.

Rusija i Severna Makedonija). Grupa C mečeve će igrati u Vilnjusu, u koji će doputovati Danska, Belgija i Češka, uz domaćina Litvaniju. Grupa D, u kojoj su Turska, Hrvatska, Švedska i Holandija, igraće u Istanbulu, a u Ljubljani će se takmičiti Slovenija, Mađarska, Ukrajina i Austrija u grupi F. Dueli grupe G biće odigrani u francuskom gradu Po u kojem će se boriti domaćin, Nemačka, Velika Britanija i Crna Gora. BIH će organizova­ti „mehur“u Sarajevu, gde će biti domaćin grupe H u kojoj su i Letonija, Bugarska i Grčka.

Obećao-ispunio! Upravo to je uradio Sergej Milinković Savić na meču Norveške i Srbije u Oslu.

Fudbaler Lacija ušao je sa klupe i postigao oba gola u važnoj pobedi „orlova“(2:1), ali ono što je interesant­nije je to da je pred duel na stadionu „Uleval“obećao bratu Vanji da će dva puta pogoditi protivničk­u mrežu.

Vanja, golman Torina, dokumentov­ao je tu prepisku na Instagramu.

- Ovo je finale pred finale, što se kaže - napisao je Vanja.

- Ajde, odoh, čujemo se posle - odgovorio je Sergej. - Kada realno sagledamo, bili smo mnogo bolji. Kada smo Sergej i ja ušli na 0:0, dobili smo zadatke i trudili smo se da ih maksimalno ispoštujem­o. Ali sve to nije važno, najbitnija je pobeda koju smo zaslužili - poručuje Luka Milivojevi­ć.

- Ajde, daj dva gola, nije mi ni do čega - poručio mu je brat, a SMS je naveo: - Onda hoću!

Vanja Milinković Savić se bratu posle meča javno zahvalio na tome što je ispunio obećanje, a Sergej mu je uz smajli koji plače od smeha poručio:

- Sve si znao, VMS.

Vanja je čvrsto verovao u brata, uprkos tome što se Sergej nikada do meča sa Norvežanim­a nije upisao u strelce u dresu reprezenta­cije. Odigrao je 16 utakmica bez pogotka, a u Oslu je ušao u 80. minutu i uspeo da matira Jarstajna samo dva minuta kasnije, a potom

 ??  ??
 ??  ??
 ?? FOTO: MARKO METLAŠ ?? Igor Kokoškov
FOTO: MARKO METLAŠ Igor Kokoškov
 ??  ?? Vanja i Sergej
Vanja i Sergej
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia