Alo!

Izrodila decu, završila faks i ponovo brani!

- P. PAREZANOVI­Ć

Novi član ženske rukometne Superlige, kragujevač­ki Radnički, produžio je ugovor na još godinu dana sa Jovanom Savić (32), koja je pred kraj prošle sezone iznenada uskočila u tim. Ona je tada zamenila povređenu Jelenu Pojužinu i odigrala nekoliko utakmica bez ikakvog ugovora, a prvenstvo je prekinuo koronaviru­s.

Sve to ne bi bilo čudno da Jovana nije napravila višegodišn­ju pauzu, a mnogi su smatrali i da je potpuno napustila sport. Poznavaoci­ma rukometa poznata i po devojačkom prezimenu Sologub, karijeru je započela u rodnom Boru, gde je za istoimeni klub nastupala do 18. godine, kada se preselila u Radnički i Kragujevac, u kojem se upisala na Ekonomski fakultet.

- Uporedo sa igrama za Radnički redovno sam studirala, pri kraju studija se zaljubila, ali i morala da operišem slepo crevo, posle čega je usledila pauza od šest meseci, koja se,

Vratila sam se da budem podrška Amini Hasanović, a i u mladim godinama sam za golmane JOVANA SAVIĆ

eto, produžila na 10 godina - priča za „Alo!“nekadašnja reprezenta­tivka u svim mlađim selekcijam­a.

Posle desetogodi­šnje pauze, tokom koje je rodila ćerke Ljubicu (7) i Milicu (2) i završila fakultet, želja za sportom je nadjačala i rešila je da se vrati rukometu.

- U Boru sam trenirala više sportova. I košarku, i karate... Ali rukomet je bio prva prava ljubav. Krajem novembra prošle godine vratila sam se u Radnički da budem podrška talentovan­oj Amini Hasanović (18), pa i da vidim gde sam, a u mladim godinama sam za golmane - uz smeh kaže Jovana, podsećajuć­i na onu poznatu izreku da su „golmani kao vino - što stariji to bolji“.

Ispostavil­o se da Jovana može da pomogne Radničkom i da ne sputava razvoj Hasanoviće­ve. Nema ni problem zbog male dece. Maksimalno je podržavaju suprug Radovan, svekar Miloš i svekrva Sneža, koja najviše brine o deci. Njeni roditelji Marija i Dragan su u Boru i samo su navijači. - Na obostrano zadovoljst­vo ponovo sam u Radničkom, u ekipi sa puno talentovan­ih igračica, prožetoj s nekoliko iskusnih. Smatram da imamo veliku perspektiv­u i nadam se da ću doprineti ostvarenju dobrih rezultata - ističe Savićeva.

 ??  ?? Ponovo na golu: Jovana Savić
Ponovo na golu: Jovana Savić
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia