Alo!

ŠTETA, Nole pao

- Ž. V.

Najubedlji­vijim porazom od Rafaela Na- dala (0:6, 2:6, 5:7 za dva sata i 43 minuta), Novak Đoković je završio finale Rolan Garosa. I, bar do januara 2021, prekinuo san o osvajanju 18. grend slem titule.

I krenulo je kilavo. Imao je Novak 40:15 na startu, ali je poklonio gem Rafi. Španac je materijali­zovao brejk, odmah potom osvojio još jedan, pa ga „overio“... I kola našeg asa su krenula nizbrdo. Sve do 6:0.

Badava je Đokoviću bio bolji učinak u direktnim poenima (11:10), kad je u ostalom zaostao za Nadalom. Primera radi, u neiznuđeni­m greškama 13:2 za Srbina.

Minut više od tri frtalja sata trajao je uvodni čin finala. I to pokazuje da „bik s Majorke“nije upisao prvi set zato što je razbio najboljeg tenisera sveta, kako bi moglo da se zaključi na osnovu rezultata.

Drugi set - ista slika iz Bulonjske šume. Nole ima više vinera (14:11), ali i više promašuje (17:4). I duže zadržava rekordera Rolan Garosa na terenu (50 minuta), ali... Uvek to ali... Gubi svoj servis, jednom, drugi put, i Nadal upisuje 6:2. Sredinom trećeg seta pod krovom „Filipa Šatrijea“videlo smo dobrog starog Noleta. Uspeo je da brejkne najvećeg suparnika u svojoj karijeri. I to ne dozvoljava­jući Špancu da ostvari bar poen u petom gemu. Ali opet ali... Nadal je odmah uzvratio za 3:3. Potom se igralo gem za gem, sve do 11-og u kojem je Đoković izgubio servis. Linijski sudija isprva nije video da je aut, Rafa je prekinuo igru zahtevajuć­i reakciju glavnog, a ona je nažalost bila u korist Španca. Brejk! A onda i servis bez izgubljeno­g poena za 7:5. I pobedu.

Šteta. Da je bio na svom uobičajeno­m nivou, svejedno što je na drugoj strani mreže bio najbolji u istoriji Garosa (13 titula!), Đoković bi, možda, podigao „Kup musketara“. I tako ušao u besmrtnost kao jedini teniser u Open eri s makar dva trofeja sa sva četiri grend slem turnira.

Odigrano je „najstarije“finale Garosa Nadal ima 34, a Đoković 33 godine Đoković pretrpeo najubedlji­viji poraz od najvećeg rivala u svojoj karijeri - 0:6, 2:6, 5:7

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? 20 grend slemova 13 Rolan Garosa 100 pobeda na RG RAFAEL NADAL
20 grend slemova 13 Rolan Garosa 100 pobeda na RG RAFAEL NADAL

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia