Alo!

Tonèev razoèarao naprednjak­e!

- D. R.

Novica Tončev, poslanik SPS-A, tužbom je protiv Nebojše Bakareca, poslanika SNS-A, dolio ulje na vatru i zakompliko­vao odnose između socijalist­a i naprednjak­a u finišu pregovora oko formiranja nove vlade. Potez Tončeva osudili su poslanici SNS-A.

- Veoma neprijatno sam iznenađen vešću da je Tončev tužio kolegu narodnog poslanika Nebojšu Bakareca zbog teksta ili izjave. Svakom ko je pročitao njegovu izjavu potpuno je jasno da nema nikakvih elemenata za tužbu i siguran sam da će epilog tog postupka to i potvrditi - kazao je za „Alo!“Aleksandar Marković i dodao:

- Međutim, stiče se utisak da je Bakarec tom izjavom zapravo pogodio u sam centar problema, čime je izazvao ovakvu reakciju. Očigledno da je „greh“Bakareca u tome što je naveo i pobrojao brojne postupke Novice Tončeva, pogotovo na lokalu, koji ukazuju na to da postoje delovi SPS-A koji ne žele saradnju sa SNS-OM. Dragan Šormaz ponovio je da SPS ne treba da bude deo nove vladajuće većine.

- Moram reći da ne znam da postoje pregovori o vladi. Znam da su bile konsultaci­je sa predsednik­om i da su svi, osim Ugljanina, izrazili želju za učešćem u vladi. Mandatar je Ana Brnabić i ona sada treba nama u NSRS-U da predloži sastav vlade, ali da se pregovara sa nekim van liste SNS-A, osim lista nacionalni­h manjina, nisam upoznat. Moj stav je jasan - niko osim SNS-A i stranaka nacionalni­h manjina ne treba da čini vladu. Ni SPS, njima su građani na izborima rekli da im je mesto u opoziciji i ne vidim ni jedan razlog da SNS tako i ne postupi. Meni su drugi političari upućivali pretnje, uvrede, govorili laži o meni i nikada nisam nikoga tužio, tako da ne razumem potez Novice Tončeva - naveo je on za „Alo!“.

 ?? FOTO:E-STOCK/MILOŠRAFAI­LOVIĆ ??
FOTO:E-STOCK/MILOŠRAFAI­LOVIĆ

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia