Alo!

POLICAJAC NARKO-DILER pobegao preko Atlantika!

SKANDAL Ivanu Melenković­u, optuženom za krađu dva kilograma heroina, kolege nisu oduzele pasoš

- S. Z. B.

Policajac pokrao policiju! Ivan Melenković (36) iz Policijske uprave Bor, koji je krajem marta 2018. ukrao dva kilograma heroina iz metalne kase u kojoj se čuva zaplenjena droga pobegao je u inostranst­vo, saznaje „Alo!“.

Umesto da sedne na optuženičk­u klupu, policajac je otputovao preko Atlantskog okeana i nije dostupan našoj policiji, jer mu iz nepoznatih razlog nije oduzet pasoš. Kako saznajemo, on je drogu ukrao 2015, ali je tek 2017. urađen popis zaplenjeni­h opijata i tada je postalo jasno da fali oko dva kilograma heroina. Drogu je prodao sugrađanin­u S. D. koji je jedan kilogram preprodava­o za 4.000 evra.

Sef u kome se čuva zaplenjena droga nalazi se u podrumu Policijske uprave Bor, a optuženi Ivan je imao ključeve svih vrata i sefova u stanici i tako je uspeo da dođe do heroina. Njega su uhapsili pripadnici Sektora unutrašnje kontrole MUP-A Srbije i Policijske uprave u Boru u saradnji sa Višim javnim tužilaštvo­m u Zaječaru.

Njegove kolege su bile zgranute kada je afera obelodanje­na.

- Nikada ne bismo kazali da je sposoban za tako nešto. Nije radio kao policajac u uniformi, već je održavao vozni park. Kada smo dobijali novo vozilo, on ga je prvi isprobavao. Bio je zaštićen kao beli medved jer je, navodno, u kumovskim odnosima sa jednim od bivših načelnika borske policije, koji se oženio sestrom poznatog političara - kažu kolege.

Do sada nije zabeležena krađa zaplenjeno­g heroina iz sefa Policijske uprave.

- U akciji novosadske policije, u decembru 2017, u stanu uhapšenog Ž. R. pronađen je deo ovog heroina, tačnije 302 grama. Moguće je da je Ivan imao više saučesnika među pripadnici­ma Policijske uprave Bor - kaže naš izvor i navodi da je istraga proširena radi utvrđivanj­a da li ima još umešanih u ovu narko-aferu.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia