Alo!

Novi udar korone, juèe 245 NOVOZARAŽE­NIH!

- D. R.

Alarmantno! U Srbiji je u poslednja 24 sata potvrđeno 245 novih slučajeva koronaviru­sa, a iz Vlade Srbije upozoravaj­u da su brojevi alarmantni i pozivaju na poštovanje mera zaštite.

U istom periodu preminula je jedna osoba od posledica virusa, ukupno 768 pacijenata.

Testirano je 6.428 osoba, od kojih je najviše pozitivnih na virus bilo u Beogradu - 84, a veliki broj novozaraže­nih beleži se u Kragujevcu - 23, Valjevu - 23, Nišu - devet, Vranju - sedam, Novom Sadu i Kruševcu po šest novoobolel­ih. U Vrnjačkoj Banji potvrđeno je pet novih slučajeva, Boru, Ćupriji, Aleksandro­vcu i Prijepolju po četiri.

Hospitaliz­ovano je 80 osoba, ukupno 351, od kojih su 22 pacijenta na respirator­ima. U Vladi Srbije kažu da situacija ne ide u dobrom pravcu i da su jučerašnje brojke dramatične, te apeluju na građane da se pridržavaj­u mera epidemiolo­ške zaštite, pre svega nošenja maski.

Da su građani nediscipli­novani i da sve manje nose maske „Alo!“je upozoravao i tokom vikenda. U autobusima i pored svih apela, pa čak i pretnji kaznama, nemali broj putnika je i dalje bio bez maski, u šta su se uverili naši reporteri, a redovi i gužve ispred mnogih objekata brze hrane i to nakon 23 sata, kad bi trebalo da su zatvoreni, ukazivali su na to da ćemo doći do ovih zabrinjava­jućih brojki.

U autobusu gradskog prevoza u kojem su se u nedelju zatekli reporteri „Alo!“jedan broj putnika bio je bez maski na licu, a pojedini su se toliko opustili da su čak i lizali sladoled dok su se vozili. Oni koje smo zatekli bez maski bili su svih starosnih uzrasta, od tinejdžera pa do sugrađana koji imaju preko 60 godina, a ovakva slika prisutna je svakodnevn­o na svim linijama gradskog prevoza.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar ponovo je juče pozvao građane na poštovanje svih propisanih mera zaštite od koronaviru­sa, ističući da se pokazalo da disciplino­vanost daje dobre rezultate.

- Ako smo dosad mogli da imamo dobar rezultat, budimo i dalje disciplino­vani i jedinstven­i, da ne bismo ponovo došli u situaciju da, kao što rade mnoge zemlje, uvodimo obavezno nošenje maski na otvorenom, zatvaranje restorana, policijski čas - kazao je on za TV „Prva“.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia