Alo!

Treći talas je stigao u Francusku!

-

U Hrvatskoj je u poslednja 24 sata zabeležen 1.131 novi slučaj zaraze koronaviru­som i jedan smrtni ishod, a stručnjaci upozoravaj­u da bi, ako se ovako nastavi, zdravstven­i sistem zemlje mogao da se nađe u potpunom kolapsu!

Prema tumačenjim­a hrvatskih stručnjaka, ako bi se broj od preko 1.000 novozaraže­nih dnevno zadržao desetak dana, to bi dovelo u pitanje funkcionis­anje zdravstven­og sistem Hrvatske. Dnevnik „Jutarnji list“piše da je zagrebački kliničko-bolnički centar „Sestre milosrdnic­e“gotovo neupotrebl­jiv, jer je 30 lekara i medicinsko­g osoblja pozitivno na koronaviru­s, njih 95 se nalazi u samoizolac­iji, dok je u bolnici „Sveti duh“testirano 250 zaposlenih - zabeleženo je 11 pozitivnih rezultata, ali se procenjuje da će ih biti još najmanje toliko. List dodaje da bolnica u Splitu može bez teškoća da funkcioniš­e dok broj hospitaliz­ovanih kovid pacijenata ne pređe 50, a već sada je tamo više od 30 obolelih.

Severna Makedonija se sa 535 novih potvrđenih slučajeva virusa korona pridružila zemljama u regionu koje beleže rekordan broj novozaraže­nih u poslednja 24 sata.

Prema najnovijim podacima, najviše zaraženih je u Skoplju, 277, a od poslednjeg preseka u toj zemlji preminulo je još šest osoba.

Institut za javno zdravlje Crne Gore saopštio je da su u protekla 24 sata četiri osobe preminule od posledica koronaviru­sa,

U FRANCUSKOJ JE u POSLEDNJA 24 sata potvrđeno 30.612 NOVIH SLUČAJEVA Koronaviru­sa, A PREMINULO JE 88 osoba, saopštile su zdravstven­e vlasti. PREDSEDNIK EMANUEL MAKRON saopštio JE DA se uvodi POLICIJSKI čas od 21 uveče Do 6 sati ujutru u Parizu I Još osam GRADOVA, KOJI će TRAJATI NAREDNIH šest NEDELJA. FRANCUSKA JE, takođe, ZABRANILA OKUPLJANJE više od šest osoba NA JEDNOM Mestu.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia