Alo!

Žal zbog dresa Crvene zvezde

- D. RAKOČEVIĆ

- Narod je prepoznao našu odborničku listu iz Budve kao dostojnu i republičko­g nivoa. Meni je, takođe, drago kada vidim ljude koji su spremni da doprinesu napretku svog grada i države bez ikakve lične koristi. Oduševila me je energija na tim skupovima po raznim gradovima koje smo obišli u Crnoj Gori.

- Budva je grad u kojem sam napravio prve igračke korake. Potekao sam iz kluba koji je stvarao vrhunske odbojkaše, pa mu, nevezano za pandemiju, svakako dugujem da bogato iskustvo uložim upravo u njega. Pored odbojkaško­g kluba, koji mi je prioritet, smatram da mogu dosta toga da pružim i sportu uopšte u Budvi, a i šire. Tokom igračke karijere ostvario sam brojne kontakte sa ljudima koji bi mi u tome pomogli. Budva

je grad sa predivnom mediterans­kom klimom i puno neiskorišć­enog potencijal­a. Mogla bi biti glavna destinacij­a za sportske pripreme na celom Balkanu, što bi produžilo turističku sezonu, a sport više ne bi samo izvlačio novac iz budžeta već bi od njega profitirao ceo grad.

Koji vaši postulati iz sportskog života mogu i moraju da se primene u politici?

- Žao mi je samo što nisam igrao za svoj omiljeni klub, Crvenu zvezdu.

- Svaki značajni uspeh u životu sam postigao disciplino­m, predanim radom i odgovornoš­ću, a uz brojna lična odricanja. To je zasigurno pravi način da se obavlja bilo koja politička funkcija, a ne ovaj dosadašnji u kom je politika bila sredstvo za brzo profitiran­je i bogaćenje na račun naroda.

- Na zalasku igračke karijere sam započeo privatan biznis u inostranst­vu, pa sebe svakako vidim i u tome, ali pravo ostvarenje bi mi bilo da ostanem u sferi sporta i pomognem mladim igračima u Crnoj Gori, uz nadu da će neko od njih ponoviti moje uspehe.

Ljudi iz Demokratsk­og fronta su prepoznali moj POTENCIJAL KOJI SAM PRUŽIO U OVOJ ZAJEDNIČKO­J BORBI

- Još kao dete sam sanjao izlazak na terasu Skupštine grada i osvajanje medalje za Srbiju, koja mi je tokom karijere sve pružila i koju osećam kao svoju domovinu, ali u tom emotivnom trenutku morao sam da posvetim medalju i svojoj rodnoj Crnoj Gori, koja se tek ovih dana vraća na staze stare slave.

 ??  ?? Miloš Nikić je još 2006. godine dres Crne Gore zamenio sportskom opremom Srbije
Miloš Nikić je još 2006. godine dres Crne Gore zamenio sportskom opremom Srbije

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia