Alo!

Stigao gas, a Zorana isparila!

- J. Đ.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić otvorio je 1. januara rano ujutru gasovod „Balkanski tok“, deo rusko-turskog projekta „Turski tok“. Otvaranju u mestu Gospođinci prisustvov­ali su ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan Harčenko, direktor „Srbijagasa“Dušan Bajatović, bivši ministar energetike Aleksandar Antić, ministar saobraćaja Tomislav Momirović, ali ne i aktuelna ministarka energetike Zorana Mihajlović, što je svima zapalo za oko... Počela su da se nižu pitanja zbog čega se nije pojavila, a na društvenim mrežama mogle su se pročitati i konstataci­je da je možda razlog to što nije želela da se nađe na istom mestu sa Bajatoviće­m, sa kojim je u žestokom sukobu.

- A gde je Zorana, muči me to - napisao je jedan korisnik Tvitera nakon čega su drugi počeli da nagađaju zašto se nije pojavila na tako važnom događaju.

Mi smo pokušali da saznamo razloge za to od same ministarke...

- Bila sam na putu van Beograda, uz odobrenje predsednik­a - poručila je za naš list Mihajlović­eva, ne želeći da ulazi u dodatna pojašnjenj­a.

Vučić je tog dana, inače, istakao da je naša zemlja gasovodom „Balkanski tok“, koji je dugačak 903 kilometra i koji kroz Srbiju ide od bugarske do mađarske granice, obezbedila energetsku stabilnost i bezbednost.

- Ovo nam garantuje izvesniju i sigurniju budućnost. Kada imate gas u svakoj opštini, onda možete da privučete sve koji žele da otvore fabrike. Ima još posla, ali nam ovaj gasovod garantuje izvesniju budućnost. Srbija je, uz podršku ruskih partnera, uspela da osigura snabdevanj­e svoje teritorije gasom rekao je predsednik.

Ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan Harčenko je istakao da je ovo najbolji novogodišn­ji poklon.

- Ovaj gasovod će obezbediti stabilnost Srbiji i daće mogućnost za razvoj unutrašnje infrastruk­ture i biće obezbeđena energetska stabilnost - istakao je ambasador.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia