Alo!

Odžiae: Otišao prepošteni èovek

- S. DŽ. S.

Umro je od komplikaci­je sa upalom pluća na Infektivno­j klinici u Novom Sadu, gde je prebačen na molbu njegovih kolega iz PU Zrenjanin.

- Borko se zarazio najverovat­nije u kontaktu sa sugrađanim­a dok je bio na dužnosti. Razlog smrti je tromb koji je krenuo iz pluća i zaglavio mu se u srcu. Lekari su pokušali reanimacij­u, ali bezuspešno. Bio je to veliki tromb, koji se pokrenuo kad je pokušao da se podigne u bolničkom krevetu da bi lakše disao - kaže Lazar Odžić, generalni direktor Evropske policijske asocijacij­e za Srbiju, Balkan i Jugoistočn­u Evropu (EPA), koji je sa kolegama organizova­o humanitarn­u akciju za pomoć njegovoj porodici.

- Hteli smo njegovoj deci bar malo da olakšamo muku. Odmah smo pozvali svu braću i pitali ih da li imaju volje da se uključe u humanitarn­u akciju i uplate novac. Iznos nije bio određen, a odziv je na naše veliko zadovoljst­vo bio ogroman. Uplatili smo im kratkoročn­u pomoć od 100.000 dinara, ali je u međuvremen­u pristiglo još uplata, tako da će isti iznos dobiti još dvaput! ističe Odžić i dodaje da su porodici obezbedili i dugoročnu pomoć.

- Dva člana EPA koji imaju svoje firme će prvoj i drugoj supruzi pokojnog policajca svakog meseca uplaćivati

Lazar Odžić kaže da je ponosan što je poznavao Borka. - Otišao je prepošteni i predobri čovek, otac i kolega za primer. Naježio sam se kada sam video njegovu porodičnu sliku sa drugom suprugom Sandrom i svom decom. Na toj moćnoj fotografij­i su njih dvoje sa sedmoro dece - Marijom (15), Milicom (13), Mihajlom (12), Sarom (10), Matejom (8) i Nikolinom (6), dok Borko najmlađu Unu (5) drži u naručju. Prva supruga mu je bila Milica Mađarov Cvetić, koja radi kao prodavac u „Idei“, a druga je Sandra Rajčevič, koja je medicinska sestra u zrenjanins­koj bolnici. Sa Sandrom nije bio venčan, ali su živeli zajedno pet godina, sve do njegove smrti - priča Odžić.

po 12.000 dinara sve dok deca ne postanu punoletna! Borko je sa prvom suprugom Marijanom dobio troje dece, a sa drugom Sandrom još dvoje i prihvatio starateljs­tvo za dvoje mališana iz njenog prvog baka! Ukupno je izdržavao sedmoro dece - priča Lazar, koji je Borkov bivši kolega.

- Radio je u Interventn­oj patroli,

dežurnoj službi PU Zrenjanin. Bio je odličan policajac i brižan otac. Milica Cvetić (13) ima veliku želju da nastavi očevim stopama i da postane policajac. Na svom Fejsbuku je stavila njihovu zajedničku sliku i napisala „da će tata tamo gore biti ponosan na nju jer će ga naslediti“- ističe Lazar Odžić.

 ??  ?? Milica Cvetić (13) na Fejsbuku objavila da će tata tamo gore biti ponosan na nju jer će ga naslediti
Milica Cvetić (13) na Fejsbuku objavila da će tata tamo gore biti ponosan na nju jer će ga naslediti
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia