Alo!

Sportski gen i od mame plivaèice

- M. TOPALOVIĆ

Aleksandru Isailoviću idol je Zlatan Ibrahimovi­ć, ali voli da gleda i kako su mreže tresli Holanđani Van Basten i Van Nistelroj. Sportski gen nema samo od oca fudbalera, već i od majke, nekada poznate španske plivačice Natalije Gomez Robles. Njegova sestra

Katarina se bavi plesom.

dugo tražio klub u Španiji, na kraju je izabrao Valjadolid, pošto je blizu Madrida, gde mu živi porodica, a ima čvrste veze sa Realom jer mu šalje igrače na kaljenje, a uzima najbolje - kaže nekadašnji špic Partizana, koji je u srcima navijača crno-belih

ostao zbog gola koji je dao Kroaciji u kvalifikac­ijama za Ligu šampiona 1997. godine. Da Ronaldo nije običan gazda uverava Draganov sin Aleksandar, koji se uključuje u razgovor za naš list.

- U najmanju ruku je blizak i darežljiv. Kada smo pre nekoliko godina ušli u La Ligu platio je sedmodnevn­i odmor na Ibici za porodice svih prvotimaca. Igrače često savetuje, motiviše... A nikada se ne meša u sastavljan­je tima. To je na treneru, samim tim i odgovornos­t - priča 18-godišnji špic koji je ponikao u Valjadolid­u, potom prešao u Benfiku, pa se vratio među ljubičasto-bele i sada čeka šansu u seniorskom pogonu.

Ali na oku je, kaže, Ronaldu i u mlađim kategorija­ma.

- U stalnom je kontaktu sa nama, neretko i na treninzima. Kad može prati utakmice, uvek je spreman da uputi savet, posebno napadačima. Prati nas i zbog trenera, njegovog bivšeg saigrača Žulija Baptiste. Bio je pre dve nedelje na treningu pa sam iskoristio priliku da se fotografiš­emo i to mi je uspomena za ceo život, bez obzira što ga često viđam - dodaje talentovan­i napadač.

Ponovo otac Isailović... Da se, kaže, malo i pohvali...

- Ronaldo živi na relaciji Valjadolid-madrid-ibica, a u Valjadolid­u, tačnije nedaleko od grada, ja sam mu pronašao kuću, koja je vlasništvo mojih prijatelja. Dugo se znamo, dovoljno smo bliski pa je imao poverenja u mene.

Neretka su i druženja, dodaje nam Isa senior, sa slavnim Brazilcem.

- Četvrtkom igram futsal s društvom u mom balonu i desi se da Ronaldo „zaluta“. Posle termina, zna se, „treće poluvreme“. Nekoliko puta i on je bio s nama.

Zubu pamtimo kao sjajnog fudbalera...

- Simpatičan čovek, druželjubi­v, pričljiv, odmeren... Nikada ne biste rekli da je tolika zvezda. Ima tu srdačnost koja karakteriš­e Brazilce i po kojoj smo mi Srbi slični sa njima. Valjda se zato tako dobro i razumemo - zaključuje Dragan Isailović.

Sutra:

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia