Alo!

Reprezenta­cija ispunjenje sna

- M. MILENOVIĆ

- Aleksandra je jedna od mojih najboljih drugarica. U okruženju u kojem sam stranac podrška prijatelja je nešto bez čega se ne može. Ne mogu da zamislim da sam sama ovde. Ćira mi je najveća podrška, i na terenu i van njega.

Koliko je odlazak u tako daleku zemlju uticao na tebe?

- Dugo sam razmišljal­a da li je ovo prava odluka.

Na predlog moje menadžerke odlučila sam da ipak prihvatim ponudu od kluba sa Tajvana. Kažu da je ovo druga planeta i apsolutno se slažem. Uticaj istočne kulture na mene je veliko pozitivno iskustvo.

Šta ti nedostaje?

- Porodica i prijatelji, sve ostalo se može zameniti.

- Sportisti su osetili velike posledice pandemije. Nisam bila u trenažnom procesu šest meseci pre dolaska u novi klub. To je, naravno, imalo negativne posledice na moje fizičko stanje, ali sam se izborila s tim. Pozitivna strana je ta što sam imala mnogo vremena za razmišljan­je, rad na sebi i postavljan­je dugoročnih ciljeva.

Imaš li neku posebnu želju u 2021. godini?

- Imam mnogo želja, ali bih izdvojila to da želim

Božica je proletos bila na širem spisku selektora Zorana Terzića za Olimpijske igre u Tokiju 2020, koje su u međuvremen­u prolongira­ne za godinu dana. - Reprezenta­cija je san svakom, pa i meni. Bila sam presrećna kada sam dobila poziv da radim sa najboljim odbojkašic­ama na svetu. Nadam se da će biti prilike da pokažem sebe u najboljem svetlu.

da se završi ova agonija s koronaviru­som i da se sve vrati u normalnu. Da ljudi budu zdravi i srećni. To

želim svima od srca - zaključuje srpska odbojkašic­a Božica Marković.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia