Alo!

Đilas se krije ispod Grigorijev­e mantije!

Kada je Muamer Zukorlić počeo da se bavi politikom, on je prestao da bude muftija, poručuje poslanik SNS-A Vladimir Đukanović

- EKIPA „ALO!“

Bilo bi poštenije da vladika skine mantiju kao muftija Zukorlić ako hoće u politiku, a ne da Đilasu posluži kao smokvin list, smatraju sagovornic­i „Alo!“

TAJKUN NE SME NA IZBORE PA JE SMISLIO IZLAZNU STRATEGIJU

Srpska bojkot-opozicija, koju predvode Dragan Đilas, Vuk Jeremić i Boško Obradović, na sve načine pokušava da se vrati na političku scenu i osvoji vlast.

S obzirom na to da nemaju podršku građana, a nemaju ni ideje ni programe da nešto konkretno urade, rešili su da uz pomoć vladike Grigorija, koji nikada nije krio da ima ambicije u politici i biznisu, zagospodar­e Srbijom.

Ove namere otkrio je upravo vladika Grigorije u intervjuu za medije bliske opoziciji rekavši da sprema srpskog Zdravka Krivokapić­a, koji je, predvodivš­i opozicionu koaliciju na prošlogodi­šnjim parlamenta­rnim izborima, pobedio DPS Mila Đukanovića.

No ovu „genijalnu ideju“stigla je ekspresna i, po svemu sudeći, naručena podrška opozicije koja je zažmurila na oba oka na činjenicu da između Srbije i Crne Gore nema nikakve sličnosti. Da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić prvi srpski predsednik nakon 20 godina koji je uz najveće počasti dočekan na Hilandaru kao centru svetosavsk­e duhovnosti, dok je Đukanović pao sa vlasti upravo zbog toga što je napadao pravoslavn­e svetinje.

Plan za Srbiju vladike Grigorija, odnosno ideju o „okupljanju mladih ljudi“politički analitičar Dejan Vuk Stanković vidi kao pokušaj vladike da opoziciju učini konkurentn­ijom sadašnjoj vlasti tako što će mladi poslužiti kao „smokvin list“za nepopularn­ost opozicioni­h lidera.

Vladimir Đukanović, narodni poslanik iz redova SNS-A, poručio je da nema ništa protiv političkog angažovanj­a vladike Grigorija.

- Ali Grigorije onda treba da skine mantiju, osnuje partiju i izađe na izbore. Nije ista situacija u Srbiji i Crnoj Gori, jer je u Crnoj Gori crkva stala u odbranu svetinja, pa se to na kraju iznedrilo i kao izborna pobeda. Ovde svetinje nisu ugrožene, te me interesuje kako Srpska pravoslavn­a crkva i Sinod gledaju na ovo što namerava da uradi vladika Grigorije - poručio je on za „Alo!“i dodao da kada je u Srbiji Muamer Zukorlić počeo da se bavi politikom, on je prestao da bude muftija.

Podsetimo, vladika Grigorije je tokom gostovanja na „Njuzmaksu“istakao da ima plan za Srbiju, ali da ne želi da ga otkriva, jer je za to prerano. Nakon toga je jedan opozicioni portal objavio da ideja episkopa Grigorija nije da se uključuje lično u politički život, već da kroz personalna rešenja, po ugledu na Crnu Goru, ponudi građanima ljude za koje bi mogli da glasaju.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia