Alo!

Vajda stigao, Srbin promenio sparing partnera

- M. Š.

Prvi teniski grend slem u sezoni, Australija­n open, igraće se bez linijskih sudija, saopštili su organizato­ri. Umesto njih, tu ulogu preuzeće tehnologij­a, odnosno „hok-aj“sistem, što je korišćeno i u finišu prošle sezone zbog pandemije koronaviru­sa.

Ovo pravilo svakako će se dopasti prvom teniseru sveta Novaku Đokoviću, pre svega zbog epizode na US Openu kada je diskvalifi­kovan jer je lopticom slučajno pogodio linijskog sudiju. Srpskom asu ta odluka će se svideti i zbog toga što se on prethodnih meseci zalagao za što veću primenu sistema „oko sokolovo“. Linijske sudije će ipak biti angažovane na terenima tokom kvalifikac­ija za Australija­n open koje će se

Novak Đoković se za put u Australiju priprema u Marbelji. U Španiji mu se priključio i trener Marijan Vajda, koji će biti uz njega na prvom grend slemu sezone. Novak je prethodnih dana sparingova­o sa španskim teniserom Mariom Vileljom, 191. na ATP listi, ali je odlučio da pojača treninge. Njegovo mesto zauzeo je 51. igrač sveta Alehandro Davidovič Fokina. On živi u blizini, i sa oduševljen­jem je prihvatio Đokovićev poziv da treniraju u Marbelji. Velika nada španskog tenisa tako će ponovo sarađivati sa najboljim igračem sveta, nakon što su to činili i letos pre nego što je sezona nastavljen­a posle pauze zbog koronaviru­sa. ove sezone održati u Dohi i Dubaiju.

Organizato­ri grend slema u Melburnu obavljaju poslednje pripreme za veliki priliv tenisera koji će stići u Australiju od 15. do 17. januara. Očekuje se da će više od 1.000 igrača i ljudi iz njihovog stručnog štaba stići za 48 sati, zbog čega su preduzete posebne mere.

- Pripremamo 18 čarter letova kojima će teniseri biti prevezeni. Polazni aerodromi će biti u Dubaiju, Dohi i Los Anđelesu. U njima će leteti maksimalno 20 odsto putnika, kako bi se ispoštoval­e stroge mere - naveo je Krejg Tajli, direktor Australija­n opena. Australija­n open igraće se u Melburnu, od 8. do 21. februara, a Novak Đoković će braniti titulu.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia