Alo!

SNEG OKOVAO SRBIJU

- S. Đ.

Sneg koji od četvrtka pada u većini krajeva Srbije, na Zlatiboru, u Sjenici i Ivanjici juče posle podne formirao je pokrivač od oko pola metra. Meteoroloz­i i za vikend najavljuju padavine

Sneg koji od četvrtka pada u većini krajeva Srbije, na Zlatiboru, u Sjenici i Ivanjici juče po podne formirao je pokrivač od oko pola metra, što je izazvalo probleme, kako na putevima, tako i u selima širom područja zahvaćenog padavinama. Čak 17 sela ostalo je bez struje, a zbog snežnih nanosa nastao je kolaps na magistraln­om putu ka Crnoj Gori kod Borove glave.

Zastoji su bili i na ostalim putevima u planinskom području, o čemu svedoče slike sa srpskih planina.

Na teritoriji Sjenice veliki deo meštana ostao je bez struje.

- Ponovo smo zavejani i u totalnom haosu, ovo je neizdrživo. Struju nemamo već 48 sati, putevi nisu očišćeni, kao da živimo na Divljem zapadu - rekao je jedan od meštana pešterskih sela.

Na Zlataru je snežni pokrivač dostigao visinu od pola metra, a pojedini putni pravci u planinskim selima potpuno se neprohodni za putnička vozila. U Ljepojević­ima, Javoru, Prevoju i Vodenoj pećini mogu da prođu samo teretna vozila, mehanizaci­ja izlazi na teren, a iz opštine Nova Varoš nadaju se da će već danas do podneva sve biti prohodno.

Sneg je juče padao i u Beogradu, ali se nije zadržavao.

Za naredne dane meteoroloz­i najavljuju još padavina. Na planinama će, kako kažu, sneg padati svakodnevn­o do sredine meseca, a temperatur­a će se kretati do minus 10 stepeni Celzijusov­ih. Niže predele očekuje smena kiše, snega i sunčanih perioda, a temperatur­a će se kretati oko nule.

 ??  ??
 ??  ?? Zastoji zbog lančanih sudara na većini planinskih puteva
Zastoji zbog lančanih sudara na većini planinskih puteva
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia