Alo!

Dačiae: Dobro sam, nema neželjenih efekata

- D. R.

Dobro se osećam, nema nikakvih neželjenih efekata, poručio je juče za „Alo!“Ivica Dačić, predsednik Skupštine Srbije i lider SPS-A, samo nekoliko dana nakon što je na Institutu „Torlak“primio rusku vakcinu protiv koronaviru­sa - „sputnjik V“.

- Dogovorili smo se da predsednik, premijerka i ja primimo različite vakcine, pošto je premijerka primila „Fajzerovu“, sad je sertifikov­ana ruska i ja sam primio nju. Nema veze sa politikom, ali to mi niko neće verovati, pošto me godinama napadaju da sam proruski orijentisa­n - kazao je Dačić kada smo ga pitali zašto se odlučio da primi baš rusku vakcinu.

On je istakao da svi treba da se vakcinišem­o da bismo pobedili ovaj opaki virus.

- Primio sam vakcinu kako bih građanima pokazao da su one bezbedne i efikasne i da svi treba da ih prime kako bismo iskorenili koronu zaključio je predsednik parlamenta.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je juče da će se vakcinisat­i protiv koronaviru­sa, a da je jedini razlog što to do sada nije uradio dogovor između državnih zvaničnika da svi prime različite vakcine i da tako pokažu da su sve bezbedne.

- Ne bi bilo korektno da se svi vakcinišem­o istom vakcinom. Koja god da bude sledeća vakcina, ja ću se njom vakcinisat­i. Inače, nemam problem da primim „Fajzerovu“i rusku vakcinu koje su već stigle u našu zemlju rekao je on i dodao da bi primio svaku vakcinu za koju ALIMS izda sertifikat.

- Da sam primio vakcinu, mnogi bi rekli: „Prvo je sebe zaštitio“naveo je ministar.

Primiću prvu sledeću vakcinu koja stigne u Srbiju

ZLATIBOR LONČAR, ministar zdravlja

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia