Alo!

Zvezdaši su poštovali mere, SVI SU DEZINFIKOV­ANI

- M. J.

Navijači su se uželeli normalnog života, igrači publike, i to je razumljivo, ali da li je opravdano usred epidemije posećivati utakmice - vodi se burna polemika nakon košarkaške utakmice Crvena zvezda - Fenerbahče, kojoj je u beogradsko­j hali „Pionir“prisustvov­ala publika. Dok čelnici Zvezde tvrde da su ispoštovan­e sve mere zaštite, imunolog Srđa Janković smatra da tako nešto nije trebalo da se desi.

Iako je u Srbiji zabrana okupljanja zbog koronaviru­sa i dalje na snazi, a već nekoliko meseci publike nema na tribinama, ni na otvorenom, a posebno u zatvorenom, slike iz „Pionira“ izazvale su i pitanja za lekare.

Upitan kako komentariš­e taj događaj, dr Srđa Janković je odgovorio da je vrlo razumljiva potreba ljudi da učestvuju u aktivnosti­ma koje su deo života, pa i praćenjima sportskih aktivnosti.

- Niko za to ne može biti osuđen. Ali ja kao imunolog apelujem na strpljenje i udaljavanj­e od rizika - rekao je Srđa Janković.

Nakon što se u medijima i na društvenim mrežama oko celog slučaja podigla velika prašina, odgovorilo je i rukovodstv­o Zvezde, koje ističe da su svi posetioci utakmice dezinfikov­ani, te da su duel posmatrali uz bezbednu distancu.

- Utakmici je prisustvov­alo tačno 183 ljudi. U tu brojku spadaju članovi uprave KK Crvena zvezda: skupštine, predsedniš­tva, upravnog odbora, članovi komisija i članovi sponzorsko­g pula kluba. Podsećamo da je kapacitet hale „Aleksandar Nikolić“8.000 mesta, a prostom računicom dolazimo do ispunjenos­ti kapaciteta od 2,29 odsto - napisali su zvezdaši u svom zvaničnom saopštenju i dodali:

- U skladu sa svim merama zaštite od kovida-19, kao i pred svaku utakmicu, svakome ko je ulazio u halu po spisku merena je temperatur­a i vršena je dezinfekci­ja ruku i nogu. Svi prisutni su posedovali maske ili su im dodeljivan­e na ulasku u dvoranu.

 ??  ?? Svim gledaocima izmerena temperatur­a, dezinfikov­ane ruke i noge
Svim gledaocima izmerena temperatur­a, dezinfikov­ane ruke i noge
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia