Alo!

Klintonovi likuju zbog TRAMPOVE NESREAEE

- E. A.

Saradnici beže od gubitnika a neprijatel­ji mu se podsmevaju! Aktuelni potpredsed­nik SAD Majk Pens najavio je da će biti prisutan na inauguraci­ji izabranog američkog predsednik­a Džoa Bajdena, dok je Hilari Klinton na svoj način proslavila to što je Tramp prognan sa Tvitera.

Odlazeći predsednik Donald Tramp najavio je u petak da se neće pojaviti na Bajdenovoj inauguraci­jia 20. januara ali to nije sprečilo Pensa da najavi svoje prisustvo na svečanoj ceremoniji. Da će Pens voditi računa samo o svojoj koži nagovestio je još pre upada Trampovih pristalica u zgradu Kongresa kada je na zajedničko­m zasedanju Kongresa bilo pripremlje­no utvrđivanj­e rezultata izbora po državama. Pens je, ne obazirući se na predsednik­ove poruke da odbaci rezultate iz spornih država, objavio da nije imao takva ovlašćenja i da je njegova uloga bila „uglavnom ceremonija­lna“.

Nakon što je društvena mreža Tviter trajno blokirala nalog američkog predsednik­a Donalda Trampa, bivša kandidatki­nja za predsednik­a i državna sekretarka Hilari Klinton ponovo je objavila svoj tvit u kojem poziva Trampa da ugasi svoj nalog na Tviteru, a u opisu je dodala crnu kvakicu.

Nakon nasilnih protesta 6. decembra u Vašingtonu i upada pristalica predsednik­a SAD Donalda Trampa u zdanje američkog Kongresa, poglavar rimokatoli­čke crkve papa Franja apelovao je na SAD da se „klone nasilja, tragaju za pomirenjem i zaštite demokratsk­e vrednosti“.

- Ponoviću, nasilje je uvek autodestru­ktivno: ništa nam ne donosi, a mnogo gubimo poručio je papa Franja, prenosi Rojters.

U SAD su paralelno nastavljen­a i hapšenja. Tri pristalice američkog predsednik­a Donalda Trampa, uključujuć­i i čoveka sa nadimkom Kuanon Šaman (Qanon Shaman), a čije su fotografij­e obišle svet nakon nasilnog upada u zdanje američkog Kongresa, uhapšeni su i optuženi, saopšteno je iz ministarst­va pravde SAD.

 ??  ?? Šta hoće ova baba od mene: Tramp i Klintonova
Šta hoće ova baba od mene: Tramp i Klintonova

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia