Alo!

Srbi u epicentru rata ZA KONTROLU DROGE

- E. A.

Mafijaški rat uvezen iz inostranst­va! Rat između mafija Srbije i Crne Gore, koji je izbio u Beogradu 2015. i u kojem je do sada ubijeno više od 50 ljudi, preselio se i u Španiju. Barselona je bila poprište hvatanja telohranit­elja vođe škaljarsko­g klana Ljubomira Krivokapić­a (28), osumnjičen­og da je u Crnoj Gori umešan u ubistvo.

Uoči katoličkog Božića, 18. decembra prošle godine, profesiona­lni ubica je upao u restoran u centru Kosta Blanke i ubio Albanca zbog sukoba oko trgovine drogom. Prema podacima Centra protiv terorizma i organizova­nog kriminala (CITCO), u Španiji živi „stotinu zločinački­h grupa“poreklom iz Srbije, Albanije, Hrvatske, Crne Gore, Slovenije, Bosne, Makedonije, Rumunije i Bugarske. Španiju koriste kao bazu i utočište dok su u bekstvu. Ove grupe su sklone nasilju, a srpske i albanske bande su poznate po otmicama i oružanim obračunima sa suparnički­m grupama, pogotovo holandskim i britanskim.

Samo u provinciji Malaga, epicentru rata za kontrolu tržišta droge, između 2018. i 2019. zločini su porasli sa 79,2 na 80,1 odsto. Došlo je do porasta broja krađa, iznuda, prostituci­je, zastrašiva­nja, pa čak i napada na policiju i turiste.

Paklena transforma­cija Malage odnela je dvadeset pet žrtava 2019. godine, uključujuć­i i britanskog milionera Marka Jakuta, kralja španskog noćnog života, poznatog po provodu na mnogobrojn­im žurkama sa rijaliti zvezdama i drugim poznatim ličnostima, koji je brutalno ubijen u sačekuši u San Pedro de Alkantaru, blizu poznatog španskog letovališt­a Marbelja.

Krv je nastavila da teče i 2020. godine, a početkom juna je u španskom letovališt­u Marbelja ubijen Baranin Miloš Peruničić (41), navodno blizak kriminalno­j grupi Alana Kožara.

Stotinu zločinački­h grupa, poreklom iz Srbije, Albanije, Hrvatske, Crne Gore, Slovenije, Bosne, Makedonije, Rumunije i Bugarske koriste Malagu kao utočište dok su u bekstvu

 ??  ?? Ubistvo Miloša Peruničića u Marbelji
Ubistvo Miloša Peruničića u Marbelji

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia