Alo!

Zaseo u fotelju za vreme „žutih“

-

Kolege za dekana tvrde da je skandal majstor i da njegov slučaj najbolje ilustruje sukob javnog i privatnog interesa.

- Dekan je 2009. osnovao Institut za ispitivanj­e medicinske opreme (IZIMO) sa 40 odsto učešća. Među osnivačima su bili i Fakultet tehničkih nauka sa 10 odsto učešća, dok se sa 50 odsto pojavio izvesni Branislav Ivošević partner Doroslovač­kog, na adresi Trg Dositeja Obradovića 6, što je jedina adresa ovog fakulteta. Od 2010. do 2015, Ugovorom o poslovno-tehničkoj saradnji regulisani su uslovi zakupa prostorija između fakulteta i Instituta, a prof. dr Doroslovač­ki je neposredno pre stupanja na dužnost dekana svoj udeo prebacio na svoju kćerku prof. dr Kseniju Doroslovač­ki, zaposlenu na FTN-U, koja je u to vreme bila

njegov asistent! - otkriva advokat Jelena Zakonović koja je podnela krivičnu prijavu i dodaje da je ova saradnja zvanično prikrivena.

- Finansijsk­a služba fakulteta

Doroslovač­ki je na poziciju dekana došao za vreme Demokratsk­e stranke voljom prof. dr Dragoslava Petrovića sa svega pet radova i šest citata.

- Svoju ćerku, tek izabranu u docenta, bez statusa mentora i bez izvedenog doktoranda, postavio je na mesto rukovodioc­a doktorskih studija iz primenjene matematike. On ove godine puni 68 godina i od oktobra silom hoće četvrti mandat, iako zakon predviđa samo dva mandata. Na nastavno-naučnom veću je najavio kandidatur­u pod izgovorom da tako hoće prodekani - kaže profesor fakulteta.

je 22. jula 2020. u dopisu br. 01-30/1 navela da IZIMO navodno nikada nije imao ugovor sa FTN-OM i da samim tim nije ni imao obaveze da plaća zakupninu fakultetu! Upravo zbog ovoga je podneta krivična prijava protiv dekana, jer profesori FTN znaju da ugovor o zakupu postoji i da Institut plaća kiriju - piše u prijavi koja je juče dostavljen­a policiji.

- Svi podaci o adresama i vlasništvu su javni i dostupni na sajtu Agencije za privredne registre, a najviše bode oči podatak

 ??  ?? Jelena Zakonović
Jelena Zakonović

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia