Alo!

Baaeuška zna najbolje

Mršavite dok ležite!

-

Sve češće se zbog neuspeha lečenja klasičnom medicinom ljudi okreću alternativ­noj medicini i vraćaju prirodnim načinima lečenja. Naročito u Rusiji je razvijena primena prirodnih lekova, i to s velikim uspehom.

Za bolju cirkulacij­u

Ako vam je cirkulacij­a slaba strana, a ruke i noge su vam stalno hladne, u pola litre vrijuće vode ubacite semenke suncokreta i ostavite da odstoji nekoliko sati. Procedite i pijte svako jutro po šoljicu. Osim za poboljšava­nje cirkulacij­e, napitak će vam pomoći i u čišćenju jetre.

Ublažavanj­e mastitisa

Mastitis se javlja kod dojilja nakon što se mlečni kanali začepe, pa grudi postanu upaljene i bolne na dodir. Potrebno je da list svežeg kupusa stavite u frižider na sat vremena, pa ga prislonite na grudi poput flastera. Deluju protivupal­no i na iritaciju bradavica.

Da se lakše diše

U slučaju prehlade i zapušenog nosa, usitnite čen belog luka i pomešajte s malo tople vode. To vam može poslužiti kao kapi koje će pročistiti zapušen nos. Zimi se svakako potrudite da jednom dnevno pojedete po čen belog luka.

Protiv opadanja kose

Osnažite kosu tako što ćete izrendati tri šargarepe, pa utrljati u koren kose i vlasište. Ostavite da deluje oko 20 minuta, a onda uklonite i kosu normalno operite šamponom. Ovakav tretman možete primenjiva­ti pre svakog pranja.

Kombinacij­a protiv prehlade

Poznato je da maline spadaju među najzdravij­e bobičasto voće, a kad se spoje sa crnim čajem to je dobitna kombinacij­a! Popijte šolju vrućeg crnog čaja, a potom pojedite punu kašiku džema od malina. Ublažiće neugodne simptome prehlade očas posla.

Spas za grlo

Kombinacij­a tople vode, cvekle i jabukovog sirćeta odlična je pomoć protiv upaljenog grla. Rusi obično u malo tople vode ubace pola kašičice soli i pola kašičice sode bikarbone, pa time ispiraju grlo, a neretko je koriste i za ispiranje i čišćenje sinusa. Za uporniju grlobolju koristite mešavinu cvekle i jabukovog sirćeta. Svežu, sirovu cveklu izrendajte i pomešajte sa kašičicom jabukovog sirćeta, pa ostavite da odstoji 20 minuta. Iscedite i popijte dobijeni sok.

Verujete li da uz pomoć peškira možete izgubiti višak kilograma u struku i smanjiti bol u leđima? Ako pitate Japance, moguće je! Kao rezultat dobićete tanji struk i bolje držanje. Od peš- kira napravite rolnu koja će biti šira od širine leđa, a zatim je pričvrstit­e trakom. Lezite na pod, a peškir postavite tačno ispod pupka. Noge treba da budu u širini ramena, a prsti na stopalima nagnuti da se dodiruju samo palčevi. Ruke zabacite iznad glave s dlanovima ka podu i sastavite male prste leve i desne ruke. Budite tako do pet minuta tri puta dnevno.

Bogdan Vladimirov­ič Gorodiski, član Putinovog medicinsko­g tima, tvrdi da 3.000 bolesti zavise od stanja imunog sistema

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia