Alo!

GOL-MAŠINA sa juga Srbije

Replika iz filma „Montevideo, Bog te video“- Ja sam sebi zadao malo teži zadatak, a to je da budem dobar čovek. Fudbal igram da ne zaboravim kakav sam u stvari - moj je moto i to me vodi kroz život

- M. MILENOVIĆ

Najbolji strelac Superlige Srbije, a nije iz Crvene zvezde i Partizana. Možda zvuči nemoguće, ali u suprotno je sve zaljubljen­ike u domaći fudbal uverio napadač Radnika iz Surdulice Milan Makarić (25). Momak koji je zaslužan što se ekipa Slavoljuba Đorđevića nalazi u gornjem delu tabele privukao je veliku pažnju evropskih, pa i svetskih klubova.

Makarić je na 19 utakmica ove sezone čak 12 puta pogađao protivničk­u mrežu, što ga je osim na prvo mesto liste strelaca, svrstalo među 11 najbolji igrača u Srbiji tokom 2020. godine. Pored toga, izvesno je da će se nekadašnji napadač Vojvodine naći na spisku reprezenta­cije za mečeve protiv Sjedinjeni­h Američkih Država i Dominikans­ke Republike.

Rođeni Novosađani­n u razgovoru za „Alo!“govorio je upravo o velikim uspesima, otkrio kakve veze film „Montevideo, Bog te video“ima s njim, koji gol mu je najdraži...

Za početak da se osvrnemo na polusezonu u Superligi, kako bi je ti sumirao?

- Mislim da smo odigrali odličnu polusezonu. Počeli smo prvenstvo ubedljivom pobedom protiv Voždovca. Posle toga smo imali seriju lošijih rezultata, ali uspeli smo da se konsoliduj­emo i dolaskom trenera Slavoljuba Đorđevića napravimo prijatno iznenađenj­e i završimo na devetoj poziciji, samo nekoliko bodova od mesta koje vodi u Evropu. Ako ovako nastavimo, ko zna...

Nema sumnje da igraš sezonu života, 12 golova, prvo mesto na listi strelaca Superlige, a izabran si i u tim godine. Kakav je osećaj biti na vrhu?

- Sigurno da mi prija i osećaj je sjajan, naporan rad i posvećenos­t su se isplatili, kako kroz golove tako i kroz fenomenaln­e igre ekipe ove polusezone, ceo tim je zaslužan za moj uspeh, ništa ne bi bilo moguće bez njih.

Uskoro će reprezenta­cija Srbije sačinjena od igrača iz Superlige krenuti na turneju, da li očekuješ poziv?

- Poziv u reprezenta­ciju bi sigurno bila velika nagrada za mene, jer mislim da svako ko se bavi sportom mašta da jednog dana obuče dres i zaigra u nacionalno­m timu svoje zemlje.

Da li je bilo poziva iz Zvezde ili Partizana, crno-beli su ove zime u potrazi za napadačem?

- Prioritet je odlazak preko granice. Bilo je poziva, da, baš sa raznih strana, ali ostavio sam klubu da se bavi tim stvarima, imam potpuno poverenje u njih.

Pogađao si i protiv Crvene zvezde i Partizana, da li su ti golovi protiv „večitih“najdraži?

- Dragi su mi golovi protiv Zvezde i Partizana, ali najdraži pogodak mi je, ove sezone, protiv Mladosti iz Lučana iz slobodnog udarca.

Film „Montevideo, Bog te video“je vrlo poseban za tebe?

- Tako je. U filmu se može čuti jedna vrlo posebna replika, koja je postala moj životni moto, kada Milutin Ivković Milutinac objašnjava Moši Marjanović­u zašto igra fudbal: „Ja sam sebi zadao malo teži zadatak, a to je da budem dobar čovek. Fudbal igram da ne zaboravim kakav sam u stvari“. To je moj moto i to me vodi kroz život.

 ??  ?? Prioritet odlazak u inostranst­vo: Milan Makarić
Strelac 12 golova: Milan Makarić
Prioritet odlazak u inostranst­vo: Milan Makarić Strelac 12 golova: Milan Makarić
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia