Alo!

Tito mi je pomogao da se školujem

„Kao devojčica sam pozvana da presečem Brozovu tortu, sedela sam tu pored njega i pitao me je gde živim i šta mi radi tata...“

- O. K.

„Moja deca su protiv toga da ja budem sama, a u izbor partnera su vaspitani da se ne mešaju“

Snežana Đurišić retko govori o privatnom životu, ali je u iskrenoj ispovesti otkrila detalje teških životnih situacija koje su je zadesile i priznala da veliku zahvalnost za svoj uspeh duguje pokojnom predsednik­u Jugoslavij­e, Josipu Brozu Titu.

Predsednik­u je pevala još kao dete zbog čega je on ispunio njen najveći san i omogućio joj život u srpskoj prestonici.

- Bila sam dete od jedanaest godina kada sam pevala na proslavi Titovog rođendana. To gostovanje mi je olakšalo život kad je u pitanju karijera. Otac nije mogao da dobije prekomandu za Beograd, a u Kraljevu nije bilo srednje muzičke škole - započela je svoju ispovest Snežana.

- Kao devojčica sam pozvana da presečem Titovu tortu, sedela sam tu pored njega i pitao me je gde živim i šta mi radi tata. Tada sam rekla da bih volela da živim u Beogradu, ali da tata ne može da dobije prekomandu. Nedugo nakon tog mog razgovora sa Titom tata je dobio prekomandu, a njemu je to bio vrhunac karijere, jer je bio član partije. Nisam bila svesna šta sam uradila, težine i svega toga jer sam bila dete, a deca nemaju strah. To mi je pomoglo da se školujem, zahvalna sam i bogu i predsednik­u - istakla je pevačica koja se u razgovoru dotakla i svoje mladalačke udaje, kad jedva da je bila punoletna.

- Udala sam se sa 18 godina, 36 godina sam bila u braku iz kog imam dvoje dece. Pokojni muž je bio harmonikaš i posao nas je upoznao i zbližio. U nekom restoranu između Šapca i Loznice, tu sam gostovala, upoznali smo se, čuli se, izašli. Moji nisu bili za to da se udam, ali kad dete nešto naumi, bolje nemojte braniti. Tako sam se ponašala i kada su moja deca u pitanju - rekla je Snežana, a onda je otkrila da je sinu Marku, s kojim je imala ozbiljnih problema, sve oprostila.

- Imam ćerku i sina, oni imaju po dvoje dece, oni su mi razlog za život. Imala sam sa sinom tih teških trenutaka, ali neka je živ i zdrav. Suprug je otišao iznenada, nisam u trenutku znala šta se dešava. Imate izbor da stanete na crtu ili da potonete, a ja sam borac. Za njim je ostala praznina koja će zauvek da stoji, ali život ide dalje - rekla je Snežana za „Premijeru“i priznala da njena deca podržavaju njenu višegodišn­ju vezu sa doktorom Vanjom.

- Hvala bogu, dogodila mi se ljubav. Volim, voljena sam i to je sve. Moja deca su protiv toga da ja budem sama, a u izbor partnera su vaspitani da se ne mešaju, oni su okej sa tim i podržavaju me - zaključila je Đurišićeva.

 ??  ??
 ?? FOTO: NENAD VUJANOVIĆ ??
FOTO: NENAD VUJANOVIĆ
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia