Alo!

Potopljen jug Srbije, evakuisano 67 osoba

Zbog poplava proglašena vanredna situacija u mnogim opštinama

- M. J.

U Srbiji je, u više opština koje su zahvatile velike poplave, evakuisano ukupno 67 osoba. Pripadnici policije, Sektora za vanredne situacije i specijalis­tičkih timova za spasavanje, u Doljevcu su evakuisali 32 ljudi, a u Beloj Palanci osmoro. Zbog velikih poplava kritično je bilo i u Bujanovcu gde su pripadnici MUP evakuisali osam osoba.

- Šest osoba evakuisano je u Bojniku, četiri u Zlatokopu kod Vranja, troje u Pirotu, dve osobe evakuisane su u Leskovcu, a po jedna u Dimitrovgr­adu i Donjoj Trnavi kod Niša, saopštio je MUP.

Jake padavine i bujične poplave prouzrokov­ale su velike probleme u više gradova i opština u Srbiji, a najgore su prošli Niš, Doljevac, Žitorađa, Dimitrovgr­ad, Vlasotince, Gadžin Han, Prijepolje, Pirot... Mnoge od ovih opština proglasile su vanrednu situaciju.

Na terenu su i pripadnici Vojske Srbije koji pomažu ugroženim građanima. Nebojša Stefanović, potpredsed­nik Vlade i ministar odbrane, obišao je pripadnike Vojske Srbije koji su angažovani na pružanju pomoći ugroženom stanovništ­vu u otklanjanj­u posledica poplava

u Leskovcu, u naseljima Bobište i Bogojevce i u selu Turekovac, kao i u Vlasotincu i Žitorađi. Ministar Stefanović je rekao da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić dao naređenje da vojska bude danonoćno uz građane i da će pripadnici biti na terenu svuda gde bude bilo potrebno, kako bi pružili svu neophodnu pomoć stanovništ­vu.

Gradonačel­nik Leskovca Goran Cvetanović ukazao je da je problemati­čna bila linija Leskovac-vlasotince zbog toga što je važna trafo-stanica bila izložena velikoj količini vode, što je predstavlj­alo opasnost po živote.

Direktor preduzeća „Srbijavode“Goran Puzović istakao je da su na terenu zajedno i vojska i policija, kao i predstavni­ci lokalne samouprave i „Srbijavoda“.

- Situacija se lagano smiruje. Očekujemo da se ovaj talas koji ide i Nišavom i Južnom Moravom spušta prema Velikoj Moravi - naglasio je Puzović.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia