Alo!

ŽENA BEŽALA OD POLICIJE, umalo ubila celu porodicu!

Iseljenici iz Srbije doživeli tešku saobraćajn­u nesreću u kanadskoj provinciji Britanska Kolumbija

- E. A.

Porodica srpskih iseljenika u Kanadi doživela je tešku saobraćajn­u nesreću, u kojoj su najgore prošle dve devojčice od devet i 13 godina, za koje lekari kažu da se možda nikada neće u potpunosti oporaviti!

Kako javljaju kanadski mediji, porodica Savić, koja je pre tri godine stigla u Kanadu, doživela je 27. decembra tešku nesreću kada je na njihov „kija sorento“naleteo „dodž čardžer“, za čijim volanom je bila žena koja je bežala od policije.

Nesreća se dogodila kod Kokvitlama, grada u kanadskoj provinciji Britanska Kolumbija. Povređeno je svih pet članova porodice Savić - otac, majka, sin i dve ćerke. Svi su odmah transporto­vani u obližnju bolnicu.

Kanadska policija je ovu saobraćajn­u nesreću opisala kao stravičnu.

Otac, majka i 15-godišnji sin su u međuvremen­u otpušteni na kućno lečenje, ali su ćerke u teškom stanju. Uz druge teške povrede, one su doživele i povrede mozga, objasnili su lekari.

- Mlađa može da napravi nekoliko koraka, ali teško komunicira, dok je starija u kolicima i ne može da hoda niti priča - rekla je Milica Spasojević, prijatelj porodice.

Kako se navodi, Savići su u Kanadu stigli pre tri godine i aktivni su u srpskoj crkvi u Vankuveru i u folklornom društvu. Problem predstavlj­a to što roditelji ne mogu da rade, pošto se kod kuće oporavljaj­u od povreda zadobijeni­h u nesreći, a nemoguće je proceniti koliko će ćerke ostati u bolnici.

Dragana Mrakić Testani, predsednic­a KUD „Mlada Srbadija“, izjavila je da će one najverovat­nije do kraja života osećati posledice nesreće.

Zbog svega toga pokrenuta je kampanja prikupljan­ja pomoći preko „Gofundme“, u kojoj je najveći deo novca donirala srpska zajednica u Kanadi.

Otac, majka i sin (15) su pušteni na kućno lečenje, ali ćerke od devet i 13 godina imaju povrede mozga zbog čega lekari strahuju da će doživotno trpeti posledice

 ??  ?? Savići su u Kanadu stigli pre tri godine i aktivni su u srpskoj crkvi u Vankuveru i u folklornom društvu
Savići su u Kanadu stigli pre tri godine i aktivni su u srpskoj crkvi u Vankuveru i u folklornom društvu
 ??  ?? Kanadska policija je ovu saobraćajn­u nesreću opisala kao stravičnu
Kanadska policija je ovu saobraćajn­u nesreću opisala kao stravičnu

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia