Alo!

Olga prvi put, Viktor posle dve godine

Srpski tandem uspešno prošao kvalifikac­ije i stigao do glavnog žreba Australija­n opena

- M. Š.

Dvoje srpskih tenisera izborili su plasman u glavni žreb Australija­n opena kroz kvalifikac­ije. Olga Danilović obezbedila je nastup na prvom grend slemu u karijeri, pošto je u trećem kolu pobedila Indijku Ankite Rainu sa 6:2, 3:6, 6:1. Mlada srpska teniserka do sada je samo nastupala na juniorskim slemovima i ima tri titule u dublu, na svim turnirima osim Australija­n opena.

- Nije bilo turnira, a i pripremni period nije bio onakav kakav obično biva pred start sezone. Ipak verovala sam u svoj rad, u sebe i pripreme koje sam obavila zahvaljuju­ći Novaku Đokoviću u njegovom trening centru. Velika zahvalnost Novaku za sve što je učinio i čini, a na nama je da se borimo i opravdamo svu njegovu ljubav, zalaganje i sve što radi za boljitak svih nas - poručila je Olga, koja će uskoro napuniti 20. godina.

I Viktor Troicki je bio uspešan. U finalu kvalifikac­ija savladao je Nemca Sedrika Marsela Štebea (6:4, 6:2) i posle 2019. opet će igrati u glavnom žrebu u Melburnu. U dosadašnjo­j karijeri selektoru Srbije najveći uspeh je treće kolo na prvom grend slemu sezone.

- Odličan početak godine, jako sam zadovoljan igrom i rezultatom i srećan zbog plasmana u glavni žreb Melburna. Dokazao sam sebi da nisam za otpis, da i dalje mogu da igram na visokom nivou - rekao je Troicki i dodao da će posle proslave Srpske Nove godine u Dohi krenuti u Australiju, gde će morati u dvonedeljn­i karantin.

- Bože moj, tako je kako je, takva su vremena i u skladu sa tim mora da se živi i radi, izdržalo se i preživelo i gore od karantina. Važno je da smo zdravo i idemo u nove životne pobede - rekao je srpski igrač.

Australija­n open počinje 8. februara.

 ??  ?? Mladost i iskustvo: Olga Danilović i Viktor Troicki
Mladost i iskustvo: Olga Danilović i Viktor Troicki

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia