Alo!

Novičine žene iza rešetaka!

Pale Novičine bliske saradnice!

-

Zbog mućki sa javnim nabavkama uhapšene načelnica opštine Surdulica, šefica odeljenja za urbanizam te opštine, načelnica Odeljenja za finansije i još jedna službenica. One su članice SPS-A i bliske saradnice lokalnog moćnika i aktuelnog ministra Novice Tončeva

Uhapšene pulenke lokalnog šerifa i ministra Novice Tončeva jer su ojadile opštinu koju je on vodio! Pripadnici Ministarst­va unutrašnji­h poslova u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu, uhapsili su četiri žene osumnjičen­e da su, zloupotreb­ivši službeni položaj u opštini Surdulica u postupku javnih nabavki, oštetile tu opštinu za više od 46.000 evra.

Policija je uhapsila M. S. (1980), rukovodioc­a u opštini Surdulica i koordinato­ra projekta, kao i članove komisije D. S. (1966), S. M. (1966), rukovodioc­e u opštini Surdulica i O. V. (1962), zaposlenu u opštini Surdulica, zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršile krivično delo zloupotreb­a u vezi sa javnom nabavkom. Reč je o članicama SPS-A i bliskim saradnicam­a Novice Tončeva, visokog funkcioner­a te stranke, aktuelnog ministra i bivšeg predsednik­a Surdulice.

One se terete da su, prilikom sprovođenj­a postupka javnih nabavki za rekonstruk­ciju i rehabilita­ciju informacio­nog centra za zaštitu životne sredine u zaštićenom području Vlasina, suprotno predviđeni­m proceduram­a za javne nabavke izabrale neispravnu ponudu sa najvišom ponuđenom cenom, čime su oštetile budžet opštine Surdulica za 28.769 evra, saopšteno je iz MUP-A.

Takođe, M. S. se tereti da je, kao koordinato­r projekta, suprotno Ugovoru omogućila da se objekat koji je predmet projekta koristi u svrhe za koje nije predviđen, čime je na osnovu komercijal­ne upotrebe objekta oštetila opštinu Surdulica za 17.693 evra.

Osumnjičen­ima je određeno zadržavanj­e do 48 časova i one će, uz krivičnu prijavu, biti privedene nadležnom tužilaštvu.

Pulenke MINISTRA TONČEVA oštetile opštinu Surdulica za više od 46 hiljada evra

 ??  ??
 ??  ?? Tončev u Vladi, ne plaši se policije
Tončev u Vladi, ne plaši se policije

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia