Alo!

Ubica iz Sjenice ispalio 11 metaka, naðen mrtav sa okvirom municije!

Enedin Turković je bio na kilometar i po od svoje kuće i posmatrao policajce kako ga traže. Dva helikopter­a su satima nadletala selo Doliće, dok je ubica bio u zaklonu

- M. J.

Enedin Turković je bio na kilometar i po od svoje kuće i posmatrao policajce kako ga traže. Dva helikopter­a su satima nadletala selo Doliće, dok se on krio u šumi. Ubio se čim mu se policija približila

- Kuća mi je u crno zavijena. Niko se ovome nije nadao, ama baš niko. Razveli su se pre nekoliko meseci, dolazio je ovih dana da viđa decu. Nisu mogli zajedno, ali ne znam razloge - kaže Ramiz Šemović iz sela Rasno kod Sjenice kojem je Enedin Turković iz obližnjeg sela Doliće ubio brata Fehima (65), snaju Šefku (60) i bratanicu Biseru (30).

Turković je, kako kažu u porodici Šemović, automobilo­m „golf“došao do kuće bivše žene i pozvonio. Kada je ušao unutra počeo je da puca, najpre u bivšu suprugu, a zatim i u taštu i tasta.

- U tom trenutku u dnevnoj sobi je bio i njegov šurak Bekim kojeg je više puta pogodio u grudi i ruku, ali i dvoje komšija koje su meci pogodili u noge. U drugoj sobi bila je Bekimova supruga sa bebom rođenom pre pet dana, kao i dvoje Biserine i Enedinove dece koji su ostali nepovređen­i - kaže Ramiz i dodaje da mu je sin javio da je Bekim povređen i da ga on vozi ka bolnici.

„Kada je ušao i počeo da puca, u drugoj sobi je bila žena njegovog šuraka sa bebom od svega pet dana, kao i dvoje njegove dece“Šemović

- Sin mi je rekao da otrčim do Fehima i da vidim šta se dogodilo. Rekao sam ženi da ide i da ću ja poći

kada osušim kosu. Supruga me je pozvala i javila mi da su oni tamo mrtvi - priča Ramiz.

Turković je odmah pobegao i krio se na kilometar i po od svoje kuće odakle je posmatrao policajce koji su tragali za njim. Prema informacij­ama iz istrage, dva helikopter­a su satima nadletala selo Doliće, ali Turković je tada bio sakriven u šiblju.

- Kada su mu se policajci približili on je izvršio samoubistv­o - kaže naš sagovornik.

Tela ubijenih prebačena su u Novi Pazar gde je obavljena obdukcija. Povređeni Bekim Šemović je operisan i nalazi se na intenzivno­j nezi novopazars­ke hirurgije. Njegove komšije N. A. i Z. A. su zbrinuti u ovoj zdravstven­oj ustanovi i nisu životno ugroženi.

Enedin i Bisera razveli su se pre nekoliko meseci u Berlinu, a deca su, kako kažu Šemovići, pripala majci. Od tada, bivši supružnici su se često raspravlja­li i svađali. Najverovat­nije se u tome i krije motiv ovog stravičnog masakra.

 ??  ??
 ??  ?? Kuća zločina u selu Rasno kod Sjenice Žrtve brutalnog ubice: Fehim, Šefika i Bisera
Kuća zločina u selu Rasno kod Sjenice Žrtve brutalnog ubice: Fehim, Šefika i Bisera
 ??  ?? Posle trostrukog ubistva se ubio: : Enedin Turković
Posle trostrukog ubistva se ubio: : Enedin Turković
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia