Alo!

SRBIJA TRAŽI NAJTEŽU KAZNU ZA SILOVATELJ­A

Posle tvrdnji glumice Milene Radulović da je silovana i jezivih svedočanst­ava još četiri žrtve, oglasile se brojne javne ličnosti. Aleksića danas izvode pred istražnog sudiju. Zaprećena kazna zatvora od pet do 14 godina

-

Javnost šokirana zbog monstruozn­ih dela koje je nad devojkama u školi „Stvar srca“vršio poznati režiser, scenarista i učitelj glume u periodu 2012-2020. Posle tvrdnji glumice Milene Radulović da je silovana i jezivih svedočanst­ava još četiri žrtve, oglasile se brojne javne ličnosti Aleksića danas izvode pred istražnog sudiju Zaprećena kazna zatvora od pet do 14 godina

Seksualni predatori, silovatelj­i i manijaci u filmskoj industriji ne postoje samo „tamo negde u Holivudu“. Nažalost, ima ih u Srbiji. Ima monstruma koji se iživljavaj­u i nad našom decom!

Miroslav Mika Aleksić, poznati scenarista, reditelj i učitelj glume, juče je uhapšen pod sumnjom da je silovao najmanje pet maloletnih osoba. Jezivo klupko zločina, koje domaća javnost ne pamti, počelo je da se odmotava kada je Aleksića prijavilo nekoliko devojka za seksualno zlostavlja­nje koje se, po njihovom svedočenju, dogodilo dok su bile maloletne. Prva je javno istupila glumica Milena Radulović, samo jedna od 3.000 mladih ljudi koji su prošli kroz Mikinu školu glume „Stvar srca“, i u potresnoj ispovesti ispričala da ju je Aleksić prvi put silovao kada je imala 17 godina i da se seksualno zlostavlja­nje nakon toga nastavilo.

Ubrzo potom javile su se i druge žrtve koje su svedočile o jezivim torturama kroz koje su prolazile dok ih je Aleksić učio glumi i životu. Srpskoj javnosti nije trebalo dugo pa da do juče uglednog učitelja glume i dugogodišn­jeg pedagoga vidi u drugom svetlu - kao seksualnog predatora.

Mnoge javne ličnosti podržale su gest Milene Radulović i devojaka koje su prošle kroz istu torturu, a među prvima se javno oglasila Danijela Štajnfeld, takođe glumica koja je sličnu priču ispričala neki mesec ranije.

- Bravo, uz tebe sam - poručila je Danijela koleginici Mileni, dok je pevačica Marija Šerifović bila oštrija.

- Električna stolica - napisala je Šerifoviće­va na Tviteru komentariš­ući slučaj koji drma našu zemlju poput zemljotres­a.

I dok mnogi javno komentariš­u da Aleksić zaslužuje odmazdu, u Krivičnom zakoniku Srbije predviđena je zatvorska kazna za silovatelj­e u trajanju od pet do 14 godina.

Podsetimo, u potresnoj ispovesti koju je dala za „Blic“, Raduloviće­va je ispričala da

Mika je vodio računa da se seksualno zlostavlja­nje dogodi u toku časa, ali u sobi pored one u kojoj su bili ostali učenici

MILENA RADULOVIĆ, glumica

 ??  ?? Žrtva predatora: Milena Radulović
Žrtva predatora: Milena Radulović
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia