Alo!

Iz Mikine škole sam izašla sa traumama!

- S. R.

Hana Selimović, višestruko nagrađivan­a glumica, napisala je da deci svojih prijatelja nikada ne bi rekla da odu na audiciju, i da nakon 13 godina u grupi Miroslava Mike Aleksića „nije izašla sa zanemarlji­vim traumama“.

Hana je poslala snažnu poruku glumici Mileni Radulović koja je smogla snagu da javno ispriča kako ju je Aleksić silovao kada je imala 17 godina.

- Milena Radulović je uradila jednu važnu stvar. I u ovako jezivim situacijam­a je praznik prisustvov­ati ženskoj hrabrosti i snazi. Ja sam 13 godina išla u tu dramsku grupu. Nisam doživela njen scenario. Dakle nisam bila seksualno zlostavlja­na. Ali odande nisam izašla bez trauma. I to ne zanemarlji­vih. I to svi ljudi koji me bolje poznaju, znaju. Olakšavaju­će je znati da to nije neko nedodirlji­vo zlo koje se perpetuira, bez ikakvih posledica, bez sumnje, olakšanje je da te stvari ipak ne mogu da prolaze večno, još i uz aplauze o vrsnoj pedagogiji. Dugo nakon odlaska odatle sam se osećala usamljeno u svom doživljaju grupe, ali sam tada, kao i dalje veoma mlada osoba, prosto zanemarila činjenicu da je tu mnogo uplašenih i ko zna kojim sredstvima obeshrabre­nih ili ucenjenih devojaka koje ćute. Sada više ne. Ono što pak jesam znala je da deci mojih prijatelja nikada ne bih rekla: „Idite na tu audiciju“. I da, kao što kaže Milena, ovo nije nikakav „me too“pokret, ovo je situacija u kojoj se radi o zlostavlja­nju maloletnic­a. Zagrljaj za Milenu, i svaku drugu devojku koja je doživela, preživela i sada istupila napisala je Hana.

 ??  ?? Hana Selimović u predstavi „Čudo u Šarganu“
Hana Selimović u predstavi „Čudo u Šarganu“
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia