Alo!

Mika mi se oduvek gadio

„Bila sam prisutna kada je moja koleginica iz škole ‘Stvar srca’ uplakana istrčala iz njegove kancelarij­e“

-

U jednu raspravu na

Fejsbuku uključila se i Gorica

Mojović, koja je bila sekretarka za kulturu Beograda do 2014. godine.

- Miku su svi hvalili. Nekadašnja sekretarka za kulturu Ljiljana Blagojević postavila ga je za direktora pozorišta „Duško Radović“. Kad sam ja došla u Skupštinu grada Beograda, Udruženje dramskih umetnika je tražilo od mene da smenimo Miku Aleksića jer su se brojne glumice žalile na njega. Održan je veliki sastanak u „Dušku Radoviću“. Pošto je rasprava bila sve žešća, napuštali su je oni koji su bili za smenu, otišli su i predstavni­ci Udruženja, ja sam ostala do kraja i po meni su izručivane kofe govana. Mika Aleksić je ipak smenjen - napisala je Gorica Mojović.

U drugom postu je dodala: - Ja sam zaista zbog njega prošla „toplog zeca“, ali moram da priznam, a to nije naknadna pamet, da mi se gadio. Ni slutila nisam da se ove stvari dešavaju.

Scenarista i učitelj glume Miroslav Mika Aleksić uhapšen je tokom jučerašnje­g dana, nakon što ga je nekoliko devojaka prijavilo za silovanje i seksualno zlostavlja­nje.

Da glumica Milena Radulović nije jedina koja je prošla kroz seksualno zlostavlja­nje za „Alo!“je posvedočil­a još jedna bivša polaznica škole „Stvar srca“u kojoj se, očigledno, dešavao pravi pakao.

Ona nije želela da otkrije identitet, ali je otkrila da je Aleksić verbalno i seksualno zlostavlja­o devojke i od njih tražio „da piju hormon rasta jer samo tako mogu da postanu dobre glumice“.

- Mikinu školu „Stvar srca“devojčice su upisivale tokom cele osnovne i srednje škole, a ja sam imala 11 godina kada sam počela da pohađam njegovu nastavu. Oduvek je važio za strogog pedagoga i profesora, ali smo svi koji smo pohađali njegovu školu smatrali da je to ispravno. Kako je vreme prolazilo, stvari su postajale sve čudnije, a stravične situacije prema nekim devojkama počele su psihičkim, a završile se seksualnim zlostavlja­njem. Prvi znak da nešto nije kako treba bio je njegov zahtev da devojčice piju hormon rasta uz objašnjenj­e da samo tako mogu postati glumice. Iako se većina roditelja pobunila, Mika je forsirao da tako treba - priča naš izvor i opisuje detalje seksualnih prestupa koje je reditelj, navodno, pravio nad njenim koleginica­ma.

- Bilo je članica škole koje su mlađim devojkama govorile da se paze Mike, ali nismo ih shvatale ozbiljno. Verovale smo da im ne odgovara njegov strog pristup i nismo osećale strah. Šamar realnosti sam doživela tek nešto kasnije, kada sam videla jednu devojku koja je uplakana istrčala iz Mikine kancelarij­e

- kaže naša sagovornic­a i dodaje šta se tada dešavalo sa devojkama.

Govorio nam je da samo uz hormone rasta možemo da postanemo dobre glumice!

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia