Alo!

Povratak s Kipra

- S. R. S. R.

Fudbaleri Crvene zvezde juče su završili rad na Kipru i vratili se u Beograd. Posle dva slobodna dana, ekipa trenera Dejana Stankovića 20. januara putuje na drugi deo zimskih priprema, u Tursku, gde je očekuje četiri kontrolna meča.

Navijači Crvene zvezde su prikupili 584 jedinice krvi u humanitarn­oj akciji „Crveno-bela krv“, koja je jubilarni 20. put održana u saradnji s Institutom za transfuzij­u krvi.

Da li je Fudbalski savez Srbije izgubio jednog (od tri) kandidata za selektora „orlova“? Sudeći po izjavi njega samog, Vladana Milojevića, izgleda da jeste.

Srpski trener nije izgubio posao u Al Ahliju, iako su mu čelnici kluba pretili otkazom ukoliko ne pobedi u derbiju Al Hilal

Jes' da je onda bio neuporediv­o značajniji ulog (prolaz u narednu rundu kvalifikac­ija za Ligu Evrope), ali je osveta. Makar blaga. Partizan je savladao Zaglebje s 2:1 (1:1) i tako se bar nekako odužio poljskom timu za bolnu eliminacij­u 2016.

I to u smiraju prijateljs­kog susreta u Antaliji, da trijumf (0:0), i tako ostavio našem Savezu da bira između Dragana Stojkovića i Save Miloševića.

- Otkad sam došao, dajem sve od sebe, svoje vreme i srce za Al Ahli. Naporno radim sa igračima, a šta će biti u budućnosti, to ne znam - rekao je Milojević saudijskim medijima. bude slađi.

A te prve pobede, u svom prvom testu na turskim pripremama, crno-beli su stigli zasluženo. Štaviše, mogli da slave i ubedljivij­im rezultatom, jer su izgledne prilike imali Bajbek, Banjak (pogodio stativu), Šćekić, a pogotovo Asano koji nije iskoristio nijednu od tri

Bivši Zvezdin strateg je dodao da je siguran u ostanak u klubu iz Džede:

- Radim svojim igračima i ako postoji neka druga odluka, onda to nije pitanje za mene.

Miloje, dakle, ostaje u Al Ahliju. Mada, s Arapima u fudbalu se nikad ne zna. šanse pred mrežom Hladuna. Japanac se iskupio u finišu (87. minut), asistencij­om mlađanom Štuliću za konačnih 2:1. I prvi gol na meču je delo Partizanov­og igrača (Holender, 30), a u međuvremen­u se u strelce upisao Mraz, izjednačuj­ućim pogotkom u 40. minutu. Aleksandar Stanojević je izveo na teren ovu postavu: Stojković, S. Marković, Vujačić, Banjak, Brežančić, Šćekić, Holender, Pavlović, Jović, Suma, Bajbek. U drugom poluvremen­u su igrali: N. Stevanović, Živković, Ostojić, Vujačić (Purić), Brežančić, Natho, Smiljanić, Jojić, L. Marković, Asano, Štulić.

- Bilo je dobrih stvari za prvi meč. Odigrali smo taktički dobru odbranu, mada je moglo da bude više agresije u prvom poluvremen­u. Generalno sam zadovoljan rekao je Stanojević.

Drugu kontrolnu utakmicu u Antaliji crno-beli imaju 21. januara protiv Rubina.

 ??  ?? Strelac za pobedu: Štulić u zagrljaju saigrača
Strelac za pobedu: Štulić u zagrljaju saigrača
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia