Alo!

Đokoviae napada sve jake turnire u 2021.

- S. R.

Tako to radi najbolji. Iz svog VIP karantina u Adelejdu, gde nema nijedan problem, bori se za kolege koji su zatočeni u Melburnu. Kralj Novak Đoković.

Svetski reket broj, ujedno i čelnik samostalne Asocijacij­e tenisera, traži od organizato­ra Australija­n opena da olakšaju izolaciju igračima (47 njih) u koju su dospeli zbog prisustva na letovima sa osobama pozitivnim na kovid-19. Kako navodi španski „puntodebre­ak“, Nole je iskoristio svoj uticaj i poslao pismo direktoru turnira Krejgu Tajliju u kojem je naveo šest zahteva za poboljšanj­e uslova u karantinu.

Prisustvo opreme za fitnes i trening u svim sobama

Pristojna hrana, u zavisnosti od nivoa turnira i potreba vrhunskog sportiste

Smanjite dane karantina za 47 izolovanih igrača izvođenjem dodatnih testova koji bi potvrdili da su svi negativni

Dozvola za posetu treneru ili kondiciono­m treneru, ukoliko su prošli PCR test

Ako prethodni predlog ima zeleno svetlo, igrač i njegov trener da budu na istom spratu hotela

Premestite što više igrača u privatne kuće sa terenom za trening

Đoković je ovako reagovao iz Adelejda pošto su se mnogi izolovani u Melburnu žalili na nemogućnos­t komunikaci­je s trenerima, male sobe u hotelu, hranu, čak i prisustvo miša, kojeg je zatekla Julija Putinceva! A organizato­r AO za sve to nije mario. Valjda će čuti glas teniskog kralja...

Portal „teniski svet USA“je objavio kompletan spisak turnira na kojima Đoković planira da igra u 2021. Novak je, zasad, potvrdio učešće samo na dva turnira na Petom kontinentu - ATP kupu i Australija­n openu. .

NOLETOV RASPORED

ATP kup (1-5. februar) Australija­n open (8-21. februar) Dubai (15-20. mart) Majami (24. mart - 4. april) Monte Karlo (11-18. april) Madrid (2-9. maj) Rim (9-16. maj) Rolan Garos (23. maj - 6. jun) Vimbldon (28. jun - 11. jul) Olimpijske igre (24-30. jul) Sinsinati (15-22. avgust) US Open (30. avgust - 12. septembar) Šangaj (10-17. oktobar) Beč (25-31. oktobar) Završni masters (14-21. novembar) Dejvis kup (22-28. novembar)

 ??  ?? tenisera/teniserki je u strogoj izolaciji
Nema odlaganja: Krejg Tajli
tenisera/teniserki je u strogoj izolaciji Nema odlaganja: Krejg Tajli
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia