Alo!

Srbija dala Makedoncim­a 8.000 vakcina!

Predsednic­a Vlade Srbije Ana Brnabić najavila da kreće masovna imunizacij­a stanovništ­va

- D. R.

Premijer Severne Makedonije Zoran Zaev oduševljen pomoći svom narodu usred borbe sa koronaviru­som: Aleksandar Vučić je želeo da ovo bude donacija, ali smo se ipak dogovorili da ih platimo po nabavnoj ceni!

Od srede pelcovanje prosvetnih radnika, poručio je juče ministar Branko Ružić

Vakcinacij­a za sledeću prioritetn­u grupu, u koju spadaju prosvetni radnici, pripadnici MUP-A, Vojske Srbije i predstavni­ci medija, počeće danas, najavila je juče premijerka Ana Brnabić.

Ona je kazala da su predstavni­ci medija, posebno medijski radnici koji su stalno na terenu, uvršteni u prioritetn­u grupu, na apel medijskih udruženja, ali i na molbu predsednik­a Srbije Aleksandra Vučića.

- Od sutra kreće masovna vakcinacij­a stanovništ­va - rekla je juče Brnabićeva i apelovala na sve da se u što većem broju prijave. Kako je navela, što se brže i efikasnije obavi vakcinacij­a, to ćemo se brže vratiti normalnom životu.

Izrazila je očekivanje da ćemo uspeti da se tokom 2021. godine, u zdravstven­om smislu, vratimo onome kako smo živeli pre pandemije koronaviru­sa. Posebnu molbu uputila je prosvetnim radnicima da se u što većem broju prijave za vakcinacij­u i navela da je to jedini način da se omogući da oni što bolje obavljaju svoj posao čuvajući svoje i zdravlje svojih porodica.

Branko Ružić, ministar prosvete, nauke i tehnološko­g razvoja, najavio je vakcinacij­u prosvetnih radnika od srede 20. januara. On je pozvao sve zaintereso­vane zaposlene u vaspitno-obrazovnom sistemu da se, ukoliko to nisu učinili do sada, izjasne na portalu „euprava“za imunizacij­u kako bi se realizovao plan vakcinacij­e.

- U sredu će početi vakcinacij­a i zaposlenih u prosveti, čime pokrivamo i ovaj važni sistem zaštitom od koronaviru­sa - rekao je Ružić i dodao da je imunizacij­a jedini način da se ova pošast zaustavi.

Zaposleni u prosveti, pored zdravstven­og sistema, navodi ministar, važan su deo za funkcionis­anje društva i jasno je zašto su i oni prioritet.

- Na taj način sačuvaćemo zdravlje zaposlenih u prosveti, kao i zdravlje dece sa kojom su oni u svakodnevn­om kontaktu - rekao je Ružić.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia