Alo!

Ispitivao nas je da li se je*emo!

Rediteljka Maja Maletković odlučila da progovori o nasilju

- M. M.

Nakon što je nastavnik glume Miroslav Mika Aleksić priveden zbog optužbe za silovanje, oglasila se jedna mlada rediteljka, Maja Maletković, koja je pohađala njegovu školu, i otkrila da je on nju i ostale mlade devojke iz grupe ispitivao i učio o seksualnom životu.

- Beograd je jedno lepše i sigurnije mesto, jer je jedan beskrajno opasan čovek priveden i čeka suđenje. Taj psihopata, pedofil i seksualni predator nam je svima, devojčicam­a, koje smo išle u „grupu“, normalizov­ao objektiviz­aciju naših tela kao „datost“života, i znam da ne govorim samo u svoje ime kada kažem da su bile potrebne godine da se repozicion­iram u sebi po pitanju moje seksualnos­ti i ličnih granica vezanih za njih - napisala je Maja Maletković na početku, na svom Instagram profilu.

- Pitanja poput: „Da li se je*emo“, „Kako najviše volimo da se je*emo?“nisu bila retkost. Dok kao dete proživljav­aš takve stvari, da bi preživeo, nemaš izbora nego da potisneš ili normalizuj­eš to što ti se dešava, jer on je sebe u sistemu u kojem smo bili postavio kao dogmu. Želela bih da se osvrnem na komentare tipa: „Sad su našle da progovore?“i „Šta su do sad čekale?“. Prvo, nažalost, zle i nezakonite radnje tog čoveka su trajale i pre, a i posle slučaja o kojem je Milena hrabro progovoril­a. Drugo, kada si dete u takvoj situaciji, da bi preživeo, potisneš to u sebi, jer je bol

Taj psihopata, pedofil i seksualni predator nam je svima, devojčicam­a, koje smo išle u ‘grupu’, normalizov­ao objektiviz­aciju naših tela!

preveliki. Finalno, prepametne devojke i žene koje su kroz nasilje i silovanja prolazile nisu same i vrlo pametno i taktički su kroz vreme pripremale slučaj da bi jednom za svagda stale na put tom psihopati - dodala je rediteljka.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia