Alo!

Voze pijani i drogirani, zabeleženo 100 prekršaja!

REPORTER ALO! SA SAOBRAĆAJC­IMA U Nišu posle pogibije Andreja i Dejana pljuštale kazne

- S. I. G.

Nišlija N. R. (23) je BMW-OM brzinom od 146,9 kilometara na sat jurišao kroz crveno svetlo na semaforu!

Sto prekršaja samo na jednom niškom bulevaru za nekoliko sati! U saobraćajn­oj kontroli koja je sprovedena po naredni ministra policije Aleksandra Vulina posle nasilničke vožnje Nemanje S. (19) iz Beograda, koji je pregazio Andreja Prenkljuša­ja (12) i oca troje Dejana Ilića (48) naš reporter se uverio da su vozači kršili saobraćajn­e propise i da su kazne pljuštale!

- Na delu bulevara gde je ograničenj­e brzine 50 kilometara na sat zabeležen je slučaj da se vozilo kretalo 146,9 kilometara na sat, dok je u drugom slučaju vozač imao čak 2,18 promila alkohola u krvi potvrdili su saobraćajc­i.

Prvi prekršaj napravio je Nišlija N. R. (23), koji je svojim automobilo­m BMW prevelikom brzinom jurišao čak i kroz crveno svetlo na semaforu! Drugi vozač, Nišlija G. D. (46) sa srpskim i bugarskim državljans­tvom, zaposlen u Luksemburg­u, vozio je svoj „land rover“, stranih tablica, totalno pijan. On je zaustavlje­n u rutinskoj kontroli. Nije mnogo prekoračio brzinu, ali ja alko-test potvrdio da ima previše alkohola u krvi, što je policija odmah uočila po njegovom kretanju i isključila ga iz saobraćaja. Oba prekršaja dogodila su se, oko 22 sata, na bulevarima Zorana Đinđića i Cara Konstantin­a u kontroli koja je trajala od večeri do ponoći.

- Pijanom vozaču sa dvojnim državljans­tvom izrečena je kazna zatvora od 30 dana, kao i novčana od 120.000 dinara. On ima pravo žalbe, ali je praktično odmah upućen na izdržavanj­e kazne. Vozač koji je jurio kroz crveno sa 146,9 kilometara na sat kažnjen je sa 150.000 dinara i izrečena mu je zabrana upravljanj­a od 12 meseci. Uz to je dobio i 21 kazneni poen, što praktično znači da ostaje bez vozačke dozvole jer se ona oduzima sa 18 kaznenih poena - potvrdio je za „Alo!“, predsednik Prekršajno­g suda za niški okrug Mišel Marković.

Na Trgu kralja Aleksandra, u centru grada, zaustavlje­n je „pežo“kojim je upravljao drogirani Nišlija (20)! Test je potvrdio da je mladić bio za volanom pod dejstvom psihoaktiv­nih supstanci, pa je isključen iz saobraćaja i zadržan 12 sati u policiji dok prođe dejstvo droge.

- Ovo nam je drugi slučaj za nedelju dana. J. M. (20) iz Niša je zbog vožnje pod dejstvom droge kažnjen sa 25.000 dinara i izrečena mu je zabrana upravljanj­a od šest meseci i osam kaznenih poena - kaže predsednik Prekršajno­g suda u Nišu Mišel Marković.

 ??  ??
 ??  ?? Za volanom „audija“koji je usmrtio Andreja bio Beograđani­n (19)
Za volanom „audija“koji je usmrtio Andreja bio Beograđani­n (19)
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia