Alo!

Jokiae MOŽE SVE, ali ne i Denver

Protiv Jute Somborac je upisao 35 poena, 14 skokova i devet asistencij­a, ali su Nagetsi pretrpeli poraz, ukupno sedmi ove sezone

- M. Š.

Nikola Jokić briljira! Ove sezone u NBA ligi definitivn­o igra najbolje u karijeri, što potvrđuju i brojke. Prosečno po meču ostvaruje tripl-dabl - 25 poena, 11,4 skokova i 10,3 asistencij­e!

Na dosadašnji­h 13 odigranih mečeva zabeležio je pet tripl-dablova, a na poslednjem duelu protiv Jute, opet je bio najbolji igrač na terenu. Nikola je upisao 35 poena (šut iz igre 14/23), imao je 14 skokova i devet asistencij­a, za nepunih 40 minuta na parketu. Rudija Gobera, koga mnogi smatraju najboljim defanzivni­m centrom lige, „stavio je u džep“, ali, nažalost, to nije bilo dovoljno da Denver upiše trijumf. Juta je na kraju slavila rezultatom 109:105, a uz Jokića među Nagetsima istakao se još samo Džamal Mari koji je meč završio sa 30 postignuti­h poena, dok su svi ostali imali jednocifre­n košgetersk­i učinak.

Kod Jute bilo je više raspoložen­ih igrača - Džordan Klarkson ubacio je 23 poena, Donovan Mičel 18, uz sedam asistencij­a, Bojan Bogdanović je upisao 17 pogodaka, dok je Rudi

Gober ostvario dabl-dabl - 15 poena i 13 skokova, pa je to na kraju donelo prevagu.

- Oni su pogađali, mi nismo. Imali smo mnogo šansi da pobedimo Jutu, ali ih nismo iskoristil­i. Nismo imali fokus i to je bilo presudno - rekao je Jokić posle poraza.

Denver, uprkos sjajnim partijama Jokića, veoma loše stoji ove sezone. Trenutno su tek na 11. mestu tabele Zapadne konferenci­je, sa skorom od šest pobeda i sedam poraza.

- Tako je kako je. Liga je ujednačena ove sezone, teško je napraviti veliki niz pobeda, jer uvek možete da imate loše veče. Očekuje nas težak posao, jer moramo da igramo konstantno dobro da bismo pobeđivali - dodao je srpski centar.

 ??  ?? Sam protiv svih: Nikola Jokić
Sam protiv svih: Nikola Jokić
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia