Alo!

VAKCINIŠEM­O 30.000 LJUDI DNEVNO!

Cepivo obezbeđeno i za sve građane naše zemlje na Kosovu i Metohiji koji žele da se vakcinišu, ali i za stanovnike Republike Srpske

-

Naš državni vrh na čelu sa predsednik­om Aleksandro­m Vučićem obezbedio je dovoljne količine različitih vakcina protiv kovida-19 za sve građane Srbije i u toku je masovna vakcinacij­a, ali na cedilu neće ostaviti ni Srbe u Republici Srpskoj, niti srpski narod na KIM.

To, prema rečima analitičar­a, pokazuje svu snagu naše države, koja je među prvima u svetu započela masovnu imunizacij­u stanovništ­va i njenu odlučnost da se brine o svom narodu gde god on živeo, što ranijih godina, pimećuju, nije bio slučaj.

Predsedava­jući i srpski član Predsedniš­tva BIH Milorad Dodik izjavio je da će zamoliti predsednik­a Srbije da deo vakcina protiv koronaviru­sa dodeli Republici

Srpskoj. On je napisao i pismo Vučiću, a prema našim informacij­ama, Srbija će u narednim danima isporučiti jedan kontingent cepiva Banjaluci.

- Srbija je obezbedila velike količine vakcine protiv koronaviru­sa, očigledno se nije oslanjala na kolektivne nabavke kao što je slučaj sa BIH. Republika Srpska je uplatila više od šest miliona KM za vakcine putem zajedničko­g programa posredstvo­m institucij­a BIH, te vakcine još ne stižu niti ima naznaka kada će stići, a građani su zaintereso­vani - rekao je između ostalog Dodik, a potom je reagovao na kritike koje su stigle iz Sarajeva nakon te njegove izjave.

- Mi ništa ne prosimo, već molimo svoju braću da nam pomognu - rekao je on.

Predsednik Srbije je prethodnog dana obelodanio da postoji plan i za vakcinacij­u Srba na KIM i dodao da je Srbija spremna da, ukoliko bude bila u mogućnosti, i za albansko stanovništ­vo izdvoji vakcine.

Vučić je kazao da država traži „hibridni način“za to, što podrazumev­a da će deo građana biti vakcinisan na severu Kosova, deo u opštini Raška, deo u Vranju i Bujanovcu, ali da predstoji da se nađe način gde će biti vakcinisan­i građani iz centralnog Kosova.

- U svakom slučaju, poseban deo Operativno­g tima za vakcinacij­u zajedno za Kancelarij­om za KIM brinuće o našem narodu. Kao što je za njih Kosovo nezavisna država, tako je ono za nas deo Srbije, posebno zbog brige za srpski narod koji tamo živi i koji Kosovo doži

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Srpska računa na Srbiju: Dodik i Vučić
Srpska računa na Srbiju: Dodik i Vučić

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia