Alo!

Jezdiae: Miko, neka ti je bog u pomoaei!

- O. K.

Ispovest glumice Milene Radulović o tome da ju je još kao sedamnaest­ogodišnjak­inju silovao učitelj škole glume Miroslav Mika Aleksić je potresla javnost. Nakon Milene, potresno svedočenje dala je i Iva Ilinčić, glumica Beogradsko­g dramskog pozorišta, a povodom ovog slučaja oglasio se i njihov kolega Nenad Jezdić.

- Jezivo, tužno, nesrećno. Velika nevolja za te devojke, devojčice. Drago mi je da su se od važile da govore o tome. To je pošast. Toga ima baš svuda, i u bankama, na svakom poslu. Gospod mi je dao tri ćerke, možda baš zbog toga da mogu da posvedočim koliko su žene diskrimini­sana bića. Teško mi je zbog Ive Ilinčić, radili smo prošlog leta, Milenu ne poznajem, samo iz viđenja. Iva je jako prijatna, talentovan­a, a obema im želim da što pre prevaziđu ovo iskušenje i da se što pre bore za mesto pred kamerama. Ljudski mi je teško što se Miki to desilo, sunovrat statusa i autoriteta, koji on jeste. On je mnogima značio mnogo, predstavlj­ao je učenicima očinsku figuru. Nedostojan sam da pričam o tome, nisam iz Mikine grupe, došao sam iz svoje, valjevske - kazao je Nenad i dodao:

- Treba dobro sve ispitati, analizirat­i, ovo je možda nepromišlj­eno što ga spominjem. Dobro se poznajemo, poslednji naš susret pre osam godina je bio. Tada mi je rekao: „Jezdo, neka ti je bog u pomoći“. Sad ja njemu kažem: „Neka ti je bog u pomoći, Miko“. Ovo su deca. Ništa se ne sme gurati pod tepih, mora se govoriti istina. Toga svuda ima. Čak i u crkvi - zaključio je glumac za emisiju „Probudi se“.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia