Alo!

Velja Nevolja otišao kod Zvicera u goste!

U nedelju je bio pomen Marku VUKOVIĆU, KOJI JE NAVODNOM VOĐI KAVAČKOG KLANA BIO kum. On je brutalno ubijen 17. januara 2020. NA BEŽANIJSKO­J KOSI PRED SUPRUGOM i decom

- EKIPA ALO!

Jedan od vođa navijača Partizana Veljko Belivuk, zvani Velja Nevolja i njegova desna ruka Marko Miljković Mare, koji su 18. januara uveče privedeni u kotorsku policiju na informativ­ni razgovor, bili su prema informacij­ama bezbednosn­ih službi Crne Gore gosti Radoja Zvicera, navodnog vođe kavačkog klana.

Kako pišu crnogorski mediji, utvrđeno je da su u Crnu Goru ušli legalno, a bezbednosn­e službe dve zemlje su pažljivo „ispratile“ovaj susret, pogotovo što je do njega došlo u danima kada su godišnjice surovih likvidacij­a. U nedelju je bio pomen Zvicerovom kumu Marku Vukoviću (41), koji je brutalno ubijen 17. januara 2020. na Bežanijsko­j kosi na Novom Beogradu. Vukoviću, koji je bio pomorac i vlasnik firme za građevinu, a ubijen je u džipu, pred suprugom i decom, dok je čekao jedno dete ispred škole.

- Ovaj Kotoranin je hteo da se skloni od kontakata i sukoba dva zaraćena klana, pa je po povratku iz Belgije odlučio da se preseli u Beograd, te je čak i sa kumom Zvicerom prestao da se druži. Pitanje je da li su ubice to znale ili su ga ubile ciljano da bi se osvetile njegovom kumu. Policija je kao direktnog izvršioca ove likvidacij­e osumnjičil­a Nišliju Petra Jovanovića (46), zvanog Peca Pitbul. Jovanović je jedan od četvorice uhapšenih za pokušaj ubistva Radoja Zvicera u maju prošle godine u Ukrajini. Posle oporavka u bolnici u Kijevu, Zvicer se pre dva meseca vratio u rodni Kotor, a posle susreta sa Veljom Nevoljom i Maretom bezbednjac­i su zaključili „da je počeo i da prima posete“.

Podsetimo, poseta Beograđana se poklopila i sa godišnjico­m krvavog masakra u restoranu u Atini, gde su 19. januara 2020. likvidiran­i Igor Dedović (43), jedan od navodnih vođa škaljarsko­g klana i njegova desna ruka Stevan Stamatović (43) pred njihovim ženama i decom.

Ovaj zločin još nije rasvetljen, a istraga ukazuje da su dvojica njihovih egzekutora u međuvremen­u i sami ubijeni, iako se zvanično vode kao nestali. Porodica je prijavila i nestanak Podgoričan­ina Sava L. (37), pripadnika škaljarsko­g klana, za koga se sumnja da je izdao svoje i ubicama dojavio gde su vođe klana.

Belivuk i njegov saradnik su pod lupom policije zbog sumnji da su u vrhu nove grupe koja tesno sarađuje sa kavačkim klanom, ali se protiv njih trenutno ne vodi nijedan postupak.

 ??  ?? Vođe škaljarsko­g klana ubijene u Atini pred porodicama
Igor Dedović
Stevan Stamatović
Vođe škaljarsko­g klana ubijene u Atini pred porodicama Igor Dedović Stevan Stamatović
 ??  ?? Mestvo ubistva Marka Vukovića na Bežanijsko­j kosi
Mestvo ubistva Marka Vukovića na Bežanijsko­j kosi
 ??  ?? Radoje Zvicer
Radoje Zvicer
 ??  ?? Veljko Belivuk
Veljko Belivuk

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia