Alo!

Bjekoviae novi predsednik struènog odbora FSS

- S. R.

Donedavni selektor fudbalske reprezenta­cije Srbije Ljubiša Tumbaković gostovao je u jutarnjem programu na „Novoj S“i tom prilikom prvi put javno govorio posle odlaska sa kormila „orlova“.

- Dugo sam u poslu i mislim da je bilo bolje da sačekam, analiziram sve što je urađeno i da onda iznesem stav. Bio sam 25 godina kandidat za selektora, a postao sam kad se najmanje očekivalo, posle Crne Gore. Bilo je opredeljen­je da nastavim ono što je počeo Krstajić i da odemo na EP posle 20 godina. Sve se meri kroz krajnji cilj. Ako to nisi uspeo, onda si neuspešan. Ja ne gledam tako, za sve je potrebno vreme. Pandemija je sve poremetila. Svaki rastanak ima dimenziju bola, ima i ovaj. Nisam razočaran, ponosan sam na sve što sam uradio. Štab je profi pristupio poslu, ali se radilo na temeljnom procesu koji traži vreme. To je trebalo da prepoznaju u FS Srbije - rekao je Tumbaković.

Istakao je da nije zadovoljan kako je na kraju sve ispalo.

- Nije prepoznata moja ideja, rad, ali ljudski smo se razišli. I dalje mislim da moramo da razmišljam­o pozitivno i avangardno. Za razliku od starijih kolega, koji su upali u mrežu provokativ­nih pitanja, pričaću samo šta treba da se radi i organizuje. Dežurni treneri uvek komentariš­u neuspeh

Stručni odbor FS Srbije dobio je novog predsednik­a - Nenada Bjekovića.

Nasledio je pokojnog Iliju Petkovića.

- Čast mi je i veliko priznanje da budem na čelu Stručnog odbora. To je potvrda da ljudi prepoznaju i vrednuju ono što sam u fudbalu uradio i što još radim - rekao je Bjeković.

i isto pričaju.

Naveo je Tumbaković da je dežurni krivac.

- Nismo to prevazišli u tranziciji, uvek se krivac traži u trenerima, to sam prevazišao. Nisam krivac, suštinski to mislim. Normalno je da trener preuzima odgovornos­t, on je dežurni krivac. Nisam ni počeo sa tim ciklusom, samo sam nastavio. Ponosan sam na to što je urađeno. Biće dobro da novi selektor prati šta smo detaljno dali IO FSS-A u analizi na 150 strana. Selektoru će biti lakše ako prepozna ideju. Mislim da već kasnimo, vreme je mnogo bitno u realizacij­i ideja za novog selektora, da bi se ostvario rezultat zaključio je Tumbaković.

„Nisam razočaran, ljudski smo se razišli. Štab je profi pristupio poslu, ali se radilo na temeljnom procesu koji traži vreme“Tumbaković

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia