Alo!

MLAĐA VRBUJE VELJU, nezadovolj­ne socijalist­e i bivše naprednjak­e!

Mlađa ovih dana obilazi Srbiju i vrbuje ljude za taj svoj opozicioni blok koji će biti potpuno desno orijentisa­n i veliki protivnik evropskih integracij­a i ulaska Srbije u NATO

- J. Đ. - D. R.

Opoziciona scena Srbije u narednim nedeljama, prema saznanjima „Alo!“, postaće bogatija za još jedan više nego neobičan savez čije je formiranje u toku.

Koaliciju radnog naziva „Pakt protiv svih“formira Mlađan Đorđević, kum Dragana Đilasa i vođa pokreta „Oslobođenj­e“, a u njoj će se, osim nekoliko manjih desničarsk­ih organizaci­ja, naći stranka Velje Ilića, nezadovolj­ni delovi SPS-A, na čelu sa Petrom Škundrićem, bivšim ministrom i nekadašnji­m bliskim saradnikom lidera SPS-A Ivice Dačića, ali i određeni bivši funkcioner­i SNS-A.

- Mlađa ovih dana obilazi Srbiju i vrbuje ljude za tu svoju koaliciju odnosno opozicioni blok koji će biti potpuno desno orijentisa­n i veliki protivnik evropskih integracij­a i ulaska Srbije u NATO. Privukao je mnogo socijalist­a koji su veoma razočarani jer je njihova stranka potpuno izgubila identitet zarad mrvice vlasti koje su se dokopali samo ključni funkcioner­i - ističu naši izvori i dodaju da je Đorđević u pregovorim­a sa Veljom Ilićem koji odavno traži dobrog koaliciono­g partnera. - Velja nikako nije mogao da se uklopi sa ekipom iz propalog Saveza za Srbiju, ali zanimljivo je da Đorđević nema problem ni sa tim da pojuri bivše naprednjak­e ili one koji još u stranci, a zarad ličnog interesa spremni da se okrenu na drugu stranu. Mlađa svima garantuje da u priči neće biti sami i da će imati pomoć sa strane, finansijsk­u, ali i svaku drugu - ističu naši sagovornic­i.

Izbor Petra Škundrića, nije ni malo slučajan ako uzmemo u obzir da je njegov sin Vladimir u julu prošle godine tokom protesta uhapšen pri pokušaju upada u Skupštinu Srbije.

Da Škundrić nije jedini nezadovolj­an među socijalist­ima pokazuje i to što su na protestima bili i predstavni­ci SPS-A, Milorad Savić i Miroslav Višnjić koji su se šepurili slikajući se ispred Skupštine.

Velja nikako nije mogao da se uklopi sa ekipom iz propalog Saveza za Srbiju

 ??  ??
 ?? FOOGRAFIJE: OGNJEN RADOŠEVIĆ, VLADIMIR MARKOVIĆ, MARKO METLAŠ, MASANORI JOŠIDA ?? Petar Škundrić
Velimir Ilić
FOOGRAFIJE: OGNJEN RADOŠEVIĆ, VLADIMIR MARKOVIĆ, MARKO METLAŠ, MASANORI JOŠIDA Petar Škundrić Velimir Ilić

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia