Alo!

Nole vratio Beograd na tenisku mapu!

„Turnir ima višestruki značaj za našu državu i sport“, smatra legendarni stručnjak

- I. SUBIĆ

Beograd je ponovo na svetskoj teniskoj mapi, zahvaljuju­ći munjevitoj reakciji Novaka Đokovića. Turnir serije 250, koji je dislociran iz Budimpešte, igraće se u našem glavnom gradu posle

2012. godine.

„Serbia open“je na programu od 19. do

26. aprila, pa bi mnogim igračima mogao da znači u sklopu priprema za masters u Madridu i Rimu i za Rolan Garos.

- Presrećan sam što je Novakova inicijativ­a uspela. Munjevito je reagovao, iskoristio je činjenicu što je Budimpešta otkazala i ubedio čelnike ATP-A da umesto Mađarske pruže šansu Srbiji - ističe za „Alo!“Radmilo Armenulić.

Legendarni stručnjak smatra da će turnir mnogo značiti našem tenisu. - Očekivano učešće Krajinović­a, Lajovića, Troickog, Kecmanović­a, Đerea će dati težinu turniru, ali ono što je posebno važno je da će i mlađi i slabije rangirani srpski teniseri imati šansu da se pokažu na velikoj sceni. Da s jednom ili dve pobede poprave rejtinge i otvore sebi put ka učešću na jačim turnirima.

Armenulić veruje i da će Novak Đoković igrati na turniru.

- Sama njegova pojava bi mogla da privuče još neke igrače iz svetskog vrha da dođu u Beograd, kao i da privuče veliku pažnju svetskih medija. Rano je govoriti o spisku učesnika, ali sigurno je da će u Beograd doći teniseri sa kojima Novak ima odličan odnos, poput Vaseka Pospišila.

Zasad je turnir preseljen iz Budimpešte samo za ovu godinu.

- Novakova želja, i svih nas koji volimo tenis, jeste da turnir u Beogradu postane tradiciona­lan. Jednog dana kad prođe korona, to bi bio spektakl sa prepunim tribinama i veoma kvalitetni­m igračima, pogotovo iz okruženja - zaključuje Armenulić.

 ??  ?? Pobednik: Đoković posle osvajanja premijerno­g Serbija opena 2009. godine
Pobednik: Đoković posle osvajanja premijerno­g Serbija opena 2009. godine
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia