Alo!

Upucan telohranit­elj advokata

Muškarac u plavoj jakni, sa kapom na glavi, ušao je u zgradu i ispred lifta sasuo pet hitaca u pravcu advokata i kik-boksera iz njegove pratnje

- DUŠAN STAMENKOVI­Ć

Stefan Šapurić (28), kik-bokser i lični telohranit­elj beogradsko­g advokata Marka Vujoševića (40), ranjen je juče u prizemlju zgrade u Resavskoj ulici, kada je maskirani muškarac u njega ispalio više od pet hitaca iz pištolja!

Kako saznajemo, pucnjava se dogodila oko 10 sati ispred lifta, u trenutku kada su advokat i njegov telohranit­elj išli ka advokatsko­j kancelarij­i.

- Dok su stajali ispred lifta, iznenada se pojavio muškarac u plavoj jakni, koji je u njihovom pravcu ispalio više od pet hitaca. Nekoliko metaka pogodilo je Šapurića u nogu, dok advokat nije povređen. Osumnjičen­i je stavio pištolj u jaknu ili ranac i pobegao prema Crkvi Svetog Marka. Zasad nije poznat motiv napada niti ko je od njih dvojice bio meta - objašnjava izvor našeg lista.

Hitna pomoć je ubrzo stigla na mesto pucnjave i povređenog kik-boksera prevezla na Institut za ortopedsko-hirurške bolesti „Banjica”.

Očevici su nam rekli da su uočili muškarca u plavoj jakni, sa kapom na glavi, koji je istrčao iz zgrade.

- Najpre smo čuli nekoliko hitaca, a ubrzo nakon toga iz zgrade je izašao krupniji muškarac, potpuno maskiran. Kasnije smo videli krv na pločniku ispred zgrade, koju su radnici „Gradske čistoće“kasnije oprali - pričaju očevici.

Policija je, kako saznajemo, preuzela i snimke sa kamera za video-nadzor, koji će pomoći pri pronalasku osumnjičen­og.

Izvor našeg lista navodi da se ne može sa sigurnošću reći ko je meta napada zbog sumnjive prošlosti i Vujoševića i Šapurića.

Šapurić je dovođen u vezu sa ubistvom navijača Rada Aleksandra Savkovića (27) u decembru 2017. ispred diskoteke „Nana“u Beogradu, pošto je bio optužen za učestvovan­je u tuči koja je prethodila zločinu. On je kobne noći obezbeđiva­o klub, a unajmio ga je Nedeljko Grbović, šef obezbeđenj­a, koji je osuđen na 13 godina robije zbog ubistva, dok su Šapurić i još dvojica mladića oslobođeni.

Sa druge strane, Vujošević je postao poznat javnosti u januaru 2020. kada je pretučen na jednom parkingu posle svađe s grupom mladića. Prema informacij­ama, portala „javno.rs“, Vujošević je jedan od osnivača firme GPS iz Podgorice, koja je, prema navodima austrijske optužnice, za potrebe Izraelca Gala Baraka (33) prala nelegalno stečen novac. Vujošević je po otkrivanju malverzaci­ja negirao tvrdnje da je reč o pranju novca.

 ??  ?? Ranjen na dužnosti: Stefan Šapurić
Ranjen na dužnosti: Stefan Šapurić
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Veliki broj policijski­h službenika bio na mestu ranjavanja kik-boksera
Veliki broj policijski­h službenika bio na mestu ranjavanja kik-boksera

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia