Alo!

POLICIJA PRETRESLA „KASINU“!

Prilikom hapšenja Damjana Šobića (38) pronađeni pištolj, pancir, 13 komada municije i navijačka oprema, a zaplenjeno i nekoliko automobila, od kojih je jedan imao blinkere

- EKIPA ALO!

U okviru akcije protiv kriminalne grupe Veljka Belivuka, specijalci upali u poznati beogradski lokal čiji je suvlasnik navodno Aleksandar Kajmaković (47), poznatiji kao Aca Bosanac, a koji je obezbeđiva­la ekipa Velje Nevolje (36)

Hapšenje Veljka Belivuka, Marka Miljkovića i njihovih saradnika okupljenih oko takozvane navijačke grupe „Principi“koja je, kako se sumnja, bila samo paravan za brojne zločinačke delatnosti među kojima su i zverska mučenja i ubistva, ostavilo je veliku rupu na tom delu kriminalne scene.

Tu rupu, kako se sumnja, pokušala je da popuni „navijačka“grupa „Alkatraz“, koja je krenula u ozbiljan proboj da povrati prevlast oko „šipke“na južnoj tribini stadiona Partizana, a koja, osim vlasti na tribini, donosi i prevlast u poslovima s one strane zakona, kao i u slučaju mnogih drugih drugih „navijačkih“grupa u Srbiji, kojima je ljubav prema klubu samo paravan za kriminalne aktivnosti.

Beogradska policija sasekla je u korenu ovaj pokušaj, uhapsivši u luksuznom naselju Central garden u centru Beograda Damjana Šobića (38), jednog od vođa „navijačke“grupe „Alkatraz“. Prilikom hapšenja kod njega su pronađeni pištolj, pancir, 13 komada municije i navijačka oprema, kao što su baklje, majice s navijačkim parolama i oznakama grupe „Alkatraz“i drugo. Sve to bilo je skriveno u specijalno izgrađenom bunkeru koji je policija otkrila.

Inače, kako saznajemo, Šobić nije želeo da otvori vrata kada je stigla policija, pa je interventn­a bila primorana da ih provali.

U garaži zgrade pronađeno je i nekoliko automobila koji, kako se sumnja, pripadaju osumnjičen­om, a na jednom od njih su postavljen­i blinkeri. Šobiću je određeno zadržavanj­e do 48 sati i on će, uz krivičnu prijavu za nedozvolje­no držanje oružja, biti priveden Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu.

Nezvanično, akcija je započeta na osnovu informacij­a da se grupiše i naoružava navijačka grupa. U ovom trenutku ne može se sa sigurnošću reći zašto se ova grupa naoružaval­a, ali naš izvor navodi da se sumnja da je u pitanju bio pokušaj vraćanja prevlasti na jugu Partizanov­og stadiona.

Šobić je policijski dosije počeo da puni 2008, kada je 31. avgusta na utakmici OFK Beograd - Partizan učestvovao u izazivanju nereda, zbog čega je protiv njega pokrenuta istraga. Osim protiv njega, istraga je pokrenuta i protiv njegovih saučesnika Ljubomira Markovića zvanog Kića, Dragana Miščevića i Dragana Lovrea.

Šobić je tada pobegao iz Srbije, pa je za njim u novembru 2011. godine raspisana poternica. Utočište je pronašao u Kosovskoj Mitrovici, gde je uhapšen u junu 2012. godine. On se navodno prethodno u jednom lokalu sukobio sa nekoliko pripadnika KPS-A u civilu. Oni su kasnije došli kako bi pretresli njegov stan, ali je on potegao pištolj, zbog čega je i uhapšen.

Šobić je i 2017. uhapšen u Venizeloso­voj ulici na Dorćolu kada je policija kod njega pronašla pištolj „glok“i 12 metaka. Posle toga je zaključio sporazum o priznavanj­u krivice s Višim javnim tužilaštvo­m, koji je Viši sud u Beogradu prihvatio 6. jula 2017. Osuđen je na godinu i po zatvora.

Kako se sumnja, „navijačka“grupa „Alkatraz“je krenula u ozbiljan proboj da povrati prevlast oko „šipke“na južnoj tribini stadiona Partizana, a koja, osim vlasti na tribini, donosi i prevlast u poslovima s one strane zakona

 ??  ?? Kajmaković
Kajmaković
 ??  ??
 ??  ?? Damjan Šobić
Damjan Šobić
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia