Alo!

Mali: Proseèna plata u decembru veaea za 5.000

-

Na godišnjicu smrti osnivača dinastije Nemanjić, velikog župana Stefana Nemanje, održana je projekcija multimedij­alnog spektakla „Nemanjići“, kroz 4D mapiranje na fasadi zgrade stare Železničke stanice na Savskom trgu u Beogradu. U maniru velikih evropskih metropola, Savski trg su obojile filmske slike istorijata srpske dinastije Nemanjića.

Zamenik gradonačel­nika Beograda Goran Vesić izjavio da je filmska projekcija prilika da se mladima približi sjajna dinastija koja je vladala Srbijom skoro 200 godina.

- Podizanje spomenika Stefanu Nemanji zapravo je vratilo Nemanjiće među Srbe. Konačno smo se kao društvo posle osam vekova setili Nemanjića. Zamislili smo da se na Savskom trgu gde je spomenik Stefanu Nemanji, odigravaju različite kulturne manifestac­ije na platou ispred zgrade stare Železničke stanice - rekao je Vesić i dodao da će i večeras od 18 časova posetioci Savskog trga moći da uživaju u projekcija­ma filma „Nemanjići“.

E. A.

Prosečna plata u Srbiji u decembru prošle godine bila je veća u odnosu na novembar za 5.000 dinara, naveo je ministar finansija Siniša Mali na svom Instagram profilu. „Prosečna plata u našoj zemlji u decembru 2020. godine iznosila je 562 evra, odnosno 66.092 dinara. To znači da je u odnosu na novembar 2020. godine (60.926 dinara) prosečna neto zarada porasla za više od 5.000 dinara“, napisao je ministar. On je uporedio i decembar 2020. i decembar 2019. godine, naglasivši da je prosečna zarada u Srbiji porasla za 6.370 dinara, što je 10,6 odsto za godinu dana.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia