Alo!

JOŠ JEDAN CRNI DAN na srpskim putevima

Ljudski faktor i neodgovorn­a vožnja odnose sve više života

- E. A.

Devojka (26), tinejdžer (15) i muškarac srednjih godina izgubili su u petak i subotu živote na srpskim putevima, a pored toga desilo se još nekoliko težih udesa, u kojima samo pukom srećom nije bilo žrtava, ali je bilo više povređenih, među kojima i dve bebe.

U petak oko 18 sati automobil „audi“kojim je upravljao D. Ž. (64) u mestu Rajkovac kod Mladenovca naleteo je na mladića (15) koji je, kako se sumnja, pretrčavao ulicu. Maloletnik je od zadobijeni­h povreda preminuo na licu mesta.

Gotovo u isto vreme, na putu od sela Markovac ka Mladenovcu, automobil „škoda“udario je u kamion-mešalicu. Od siline udara vozač „škode“je ostao na mestu mrtav, dok je suvozač prošao sa lakšim povredama. U subotu, samo 45 minuta posle ponoći, poginula je devojka iz Kraljeva, dok su dve osobe zadobile teške povrede u udesu koji se pod nerazjašnj­enim okolnostim­a dogodio na delu Ibarske magistrale kroz Kraljevo. Kako se pretpostav­lja, vozač BMW-A beogradske registraci­je, krećući se iz Jarčujka prema Grdici, u kružnom toku kod fabrike „Leoni“izgubio je kontrolu nad vozilom, preleteo ostrvo i prevrnuo se u obližnjem kanalu. Od zadobijeni­h povreda na mestu je preminula devojka iz Kraljeva. Uz intervenci­ju pripadnika vatrogasno-spasilačke jedinice, iz smrskanog BMW-A izvučene su dve teško povređene osobe, dok je četvrta zadobila lakše povrede. Na Autokomand­i u Beogradu, juče nešto pre 11 sati došlo je do lančanog sudara, u kom je bilo više povređenih, među kojima i dve bebe, blizanci od oko godinu dana, koji su prebačeni na Institut za majku i dete.

Nesvakidaš­nji slučaj desio se u petak kod Dušanovačk­e pijace u Beogradu, kada je žena na auto-putu vozila u suprotnom smeru. Ona je izazvala udes u kom je srećom lakše povređena. Pored toga, na društvenim mrežama se pojavio novi snimak nasilničke vožnje, na kom se vidi muškarac koji vozi velikom brzinom u centru Zemuna i umalo naleće na pešaka, ali i na autobus koji je išao u suprotnom smeru. Srećom, ovo ludilo je prošlo bez posledica.

 ??  ?? Devojka stradala u teškoj nesreći na Ibarskoj magistrali
Devojka stradala u teškoj nesreći na Ibarskoj magistrali

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia