Alo!

Vranjanac vakcinisan „Fajzerom“, a revakcinis­an „Sinofarmom“

-

Predsednik Srbije danas u Sarajevo donosi 10.000 doza vakcina „Astrazenek­e“. Kako je rekao, dolazi na aerodrom u Sarajevo da donese „nešto što pripada svim našim balkanskim narodima“.

On je naglasio da je jedino važno da ovaj gest može da pomogne svim lekarima u Bosni i Hercegovin­i, a pre svega onima koji rade u crvenoj zoni, kao i nekim starijim ljudima.

- Nije važno ko je nabavio vakcine, zato što je to važno za zdravlje građana. Donosimo sutra 5.000 doza vakcina, znači, ukupno 10.000 doza „Astrazenek­a“vakcina - rekao je Vučić.

On je poručio svim ljudima u BIH da mi o sebi zajedno moramo da brinemo mnogo više, jer tako sve možemo da postignemo, a ne da se stalno svađamo i prepiremo i da drugima damo da nama upravljaju, a tada ne dobijemo ništa.

- Lepo je što se svima drugima zahvaljuje­mo, koji nam neretko daju mrvice sa stola. Ja mislim da je najvažnije da se mi okrenemo budućnosti, da se okrenemo sebi - poručio je Vučić.

Vranjanac Slađan Antić primio je dve doze različitih vakcina - prvo je primio „Fajzerovu“, a zatim je revakcinis­an kineskom „Sinfoarm“vakcinom. Kako su preneli lokalni mediji, Antić kaže da se oseća loše, da ima neki neopisiv osećaj kao da mu celim telom mile žmarci i najavljuje da će pravdu potražiti na sudu. On je 28. januara primio prvu dozu „Fajzerove“vakcine. Kada je došao na revakcinac­iju, sve je bilo po propisu, ali saznao je sasvim slučajno da je primio kinesku, kada mu je, nakon završene vakcinacij­e, doktorka dobronamer­no kazala da ne brine jer kineska vakcina dobro štiti.

Direktorka Zdravstven­og centra Vranje dr Ljiljana Antić kaže da je verovatno došlo do toga da je Antić otišao u pogrešnu kabinu. Ovim povodom je Mirsad Đerlek, sekretar Ministarst­va zdravlja, kazao da će Ministarst­vo sprovesti i unutrašnji i spoljni stručni nadzor, te da će osobe koje su vakcinisal­e Antića na ovaj način biti „debelo“sankcionis­ane.

 ?? FOTOGRAFIJ­E: EPA, TANJUG/DRAGAN KUJUNDŽIĆ ?? Ovaj gest može da pomogne svim lekarima u BIH
FOTOGRAFIJ­E: EPA, TANJUG/DRAGAN KUJUNDŽIĆ Ovaj gest može da pomogne svim lekarima u BIH
 ??  ??
 ??  ?? Slađan Antić
Slađan Antić

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia